Een Videokaart Testen

Inhoudsopgave:

Een Videokaart Testen
Een Videokaart Testen

Video: Een Videokaart Testen

Video: GTX 970 Test in 25 Games in 2020 2022, December
Anonim

Tijdens het computergebruik treden soms verschillende problemen op met het beeld op de monitor. Problemen kunnen zowel in software als hardware zitten, bijvoorbeeld oververhitting van de videokaart of het uitvallen van stuurprogramma's. Om de ontstane problemen op te lossen, worden verschillende tests gebruikt, die worden uitgevoerd met speciale programma's. Er worden ook tests uitgevoerd om de algehele prestaties van het systeem te bepalen.

Een videokaart testen
Een videokaart testen

instructies:

Stap 1

Als de videokaart op een ATI- of NVIDIA-chip is gemaakt, kan deze worden getest met het programma ATITool. Dit programma heeft een aantal voordelen ten opzichte van concurrenten, naast het feit dat het gratis is, kunt u de computermogelijkheden van een videokaart bij hoge temperaturen controleren, waardoor deze meer wordt verwarmd dan welk programma dan ook dat van het systeem vraagt.

Download en installeer ATITool. Door het programma uit te voeren, kunt u informatie zien over de huidige status van de videokaart. Klik op de knop 3D-weergave weergeven.

Stap 2

Er wordt een 3D-renderingvenster met een roterende kubus geopend en informatie over de huidige en gemiddelde FPS wordt weergegeven. Het programma zou ongeveer 15 minuten in deze modus moeten draaien. Tijdens het testen is het noodzakelijk om de processortemperatuur te controleren, als deze indicator 85 graden overschrijdt, moet de test worden gestopt, temperaturen in het bereik van 65 - 75 graden worden als normaal beschouwd. De toename ervan duidt hoogstwaarschijnlijk op droge koelpasta onder de koeler. Als er veel gele vlekken op het scherm verschijnen, is de videokaart oververhit of heeft de voedingseenheid onvoldoende stroom. Als tijdens de test de temperatuur niet boven kritische niveaus komt en het aantal spots niet meer dan 3 - 5 stuks is, is de videokaart in goede staat.

Stap 3

Klik op de knop Scannen op artefacten, waarmee de volgende test met dezelfde roterende kubus wordt gestart. Deze test onthult het aantal fouten in de videokaart. Als er tijdens de test geen fouten worden gevonden (10-15 minuten), werkt de videokaart normaal.

Populair per onderwerp