Eén Internetverbinding Op Twee Computers Instellen

Inhoudsopgave:

Eén Internetverbinding Op Twee Computers Instellen
Eén Internetverbinding Op Twee Computers Instellen

Video: Eén Internetverbinding Op Twee Computers Instellen

Video: Eén Internetverbinding Op Twee Computers Instellen
Video: internet verbinding problemen herstellen 2024, April
Anonim

U kunt tegelijkertijd twee computers met internet verbinden via een router of een directe computer-naar-computer-verbinding. Ondanks de hoge kosten van de eerste methode, is het veel handiger om computers met een router te bedienen.

Eén internetverbinding op twee computers instellen
Eén internetverbinding op twee computers instellen

Noodzakelijk

  • - netwerkkabel (patchsnoer);
  • - LAN-kaart.

instructies:

Stap 1

Als u de verbinding van computers met internet wilt configureren zonder een router te gebruiken, schaf dan een extra netwerkkaart aan. Het is beter om een apparaat te gebruiken dat via de PCI-poort op het moederbord wordt aangesloten. Installeer de netwerkkaart op een computer die is verbonden met internet en werk de stuurprogramma's voor deze apparatuur bij.

Stap 2

Koop een reverse crimp netwerkkabel of krimp zelf het twisted pair. Sluit de LAN-connectoren aan op de netwerkkaarten van beide computers. Nu hoeft u alleen nog de parameters van de netwerkadapters van beide pc's correct te configureren.

Stap 3

Zet de eerste computer aan. Ga na het laden van het besturingssysteem naar de lijst met actieve netwerkverbindingen. Open het menu Instellingen voor de internetverbinding en selecteer het submenu "Toegang".

Stap 4

Vink het vakje aan naast Andere netwerkgebruikers toestaan verbinding met internet te maken. Selecteer het gewenste lokale netwerk uit de beschikbare opties. Klik op de knoppen "Toepassen" en OK.

Stap 5

Open de eigenschappen van de netwerkkaart die met een kabel op een andere computer is aangesloten. Navigeer naar het dialoogvenster TCP / IP (v4) Opties. Voer een ander statisch IP-adres in dan het adres van de eerste netwerkkaart. Sla de instellingen op en ga verder met het instellen van de tweede computer.

Stap 6

Open de lijst met netwerkverbindingen en ga naar de parameters van de netwerkkaart die op de eerste pc is aangesloten. Selecteer "Internetprotocol TCP / IP (v4)". Vul het veld "IP-adres" in. Gebruik een waarde die alleen in het vierde segment verschilt van het IP-adres van de eerste pc-kaart.

Stap 7

Voer in het veld Standaardgateway het IP-adres van de tweede NIC op de eerste computer in. Klik op de knop Toepassen en sluit het dialoogvenster. Controleer de gezondheid van uw netwerk.

Aanbevolen: