Een Wifi-netwerk Instellen Tussen Computers

Inhoudsopgave:

Een Wifi-netwerk Instellen Tussen Computers
Een Wifi-netwerk Instellen Tussen Computers

Video: Een Wifi-netwerk Instellen Tussen Computers

Video: Een Wifi-netwerk Instellen Tussen Computers
Video: W10-0024 Netwerk opnieuw instellen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bij het installeren van twee of meer computers op werkstations is het vaak nodig om er een netwerk tussen te maken. Het netwerk moet niet alleen lokaal zijn, maar ook verbonden met internet. Hiervoor worden meestal wifi-adapters gebruikt.

Een wifi-netwerk instellen tussen computers
Een wifi-netwerk instellen tussen computers

Noodzakelijk

Computers met wifi-adapters

instructies:

Stap 1

Het opzetten van een verbinding begint met de procedure voor het maken van een netwerk. Open op de eerste computer het menu "Start" en klik op de regel "Verbinding". Selecteer in het geopende venster achtereenvolgens de opties "Een verbinding of netwerk tot stand brengen" en "Het draadloze netwerk configureren" computer - computer ". Om de bewerking voort te zetten, klikt u op de knop "Volgende".

Stap 2

U moet positief reageren op het verschenen verzoek over de uit te voeren acties door op de knop "Volgende" te klikken. Vergeet in het volgende venster niet de naam van de verbinding in te voeren, het type beveiliging aan te geven en het wachtwoord in te voeren. Vink het vakje "Deze netwerkinstellingen opslaan" aan en klik op "Volgende".

Stap 3

Nu moet je de verbinding op de tweede computer activeren. Ga hiervoor naar de Connect-applet vanuit het menu Start. Selecteer in het geopende venster de naam van de nieuw gemaakte verbinding en klik op de knop "Verbinden". Voor een permanente verbinding met een andere computer moet u het vakje "Deze netwerkinstellingen opslaan" aanvinken. Klik op de knop Sluiten om de instellingen op te slaan en het huidige venster te sluiten.

Stap 4

Vervolgens moet u de opties voor delen tussen computers inschakelen. Open hiervoor het menu "Start" en bel het "Netwerkcentrum" via de applet "Verbinding". Klik in het geopende venster op de optie "Netwerkdetectie" en selecteer "Bestandsdeling". Vink vervolgens het vakje "Gedeelde toegang tot gedeelde mappen" aan en schakel "Delen met wachtwoordbeveiliging" uit. De huidige bewerking moet op alle computers worden herhaald.

Stap 5

Om algemene toegang tot internet te bieden, klikt u in de applet "Netwerkcentrum" op de knop "Status bekijken" naast uw huidige netwerk. Klik in het nieuwe venster op de knop 'Eigenschappen', ga naar het tabblad 'Toegang' en vink het vakje aan naast de regel 'Andere netwerkgebruikers toestaan de internetverbinding van deze computer te gebruiken'. Klik op de knop "OK" om de internetverbinding op beide computers te gebruiken.

Aanbevolen: