Een Wifi-verbinding Tussen Computers Instellen

Inhoudsopgave:

Een Wifi-verbinding Tussen Computers Instellen
Een Wifi-verbinding Tussen Computers Instellen

Video: Een Wifi-verbinding Tussen Computers Instellen

Video: Een Wifi-verbinding Tussen Computers Instellen
Video: Wifi verbinding maken met een netwerk in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Wifi stelt u in staat om communicatie tussen computers tot stand te brengen zonder onnodige kabels. Niet alleen laptopbezitters, maar ook eigenaren van stationaire pc's kiezen steeds vaker voor radiogolven om een netwerk te creëren. Bovendien zijn de meeste moderne computers direct uitgerust met deze technologie. Om een verbinding tussen computers tot stand te brengen, zijn de ingebouwde Windows-tools voldoende. Het Windows 7-besturingssysteem is op dit moment het meest voorkomende besturingssysteem, daarom wordt het afstemmingsalgoritme ervoor gegeven.

Een wifi-verbinding tussen computers instellen
Een wifi-verbinding tussen computers instellen

instructies:

Stap 1

Maak een draadloos netwerk op een van de computers. Klik hiervoor op de knop "Start" en open vervolgens het menu "Configuratiescherm". Zoek het item "Netwerk en internet" en klik op de link "Netwerkstatus en taken bekijken". Het Netwerkcentrum wordt geopend en klikt op het pictogram "Een nieuwe verbinding of netwerk instellen". Er wordt een venster met verbindingsopties geopend, selecteer de tweede regel "Een nieuw netwerk maken en configureren".

Stap 2

Zoek het item "Een computer-naar-computernetwerk maken". Klik met de linkermuisknop op deze kop en klik op "Volgende". Voer in het eerste veld een naam in voor uw netwerk. Geef een van de coderingstypen op - ze worden geselecteerd in de vervolgkeuzelijst in het midden. Dit is nodig zodat niemand zonder uw medeweten verbinding kan maken met het netwerk. Kies bij twijfel het populaire type codering, WEP.

Stap 3

Zorg ervoor dat u het wachtwoord opgeeft, dat ook de netwerksleutel is. Engelse letters en cijfers zijn toegestaan. Noteer het wachtwoord en schakel het selectievakje Netwerkinstellingen onthouden in. Klik vervolgens op de knop Volgende om naar het volgende instellingenscherm te gaan. Algemene informatie over het netwerk en zijn parameters zal op het scherm verschijnen. Klik op de knop "Sluiten" - hiermee wordt het maken van het draadloze netwerk voltooid. Controleer via het menu Start en het submenu Verbinden met om te zien of het netwerk met succes is gemaakt. Als alles correct is gedaan en de Wifi-module werkt, zie je de naam van je netwerk en de signaalsterkte.

Stap 4

Verbind de tweede computer met het aangemaakte netwerk. Klik op de knop "Start" en open het menu "Netwerkcentrum" en activeer vervolgens het pictogram "Verbinding maken met een netwerk". U ziet een lijst met beschikbare netwerken. Dubbelklik op de gewenste en voer het wachtwoord in - u hebt het opgeschreven bij het maken van het netwerk. Klik op de knop "Verbinden", vink het vakje aan om het wachtwoord op te slaan. Na een paar minuten verschijnt er een bericht over een geslaagde wifi-netwerkverbinding tussen computers.

Stap 5

Stel het delen van bestanden, mappen en netwerkbronnen in. Open het "Netwerkcentrum" opnieuw en klik op de link "Instellingen voor delen wijzigen". Vink de vakjes "Netwerkdetectie inschakelen" aan, schakel bestands-, map- en printerdeling in de secties "Thuis" en "Gedeeld" in. Klik op de pijl naast de sectienaam om de volledige lijst met instellingen uit te vouwen. Klik op de knop "Wijzigingen opslaan" en doe hetzelfde op de andere computer. Houd er rekening mee dat hiervoor beheerdersrechten nodig zijn. Op verzoek van het systeem dient u een wachtwoord in te voeren.

Aanbevolen: