Hoe Maak Je Een Verbinding Tussen Twee Computers

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Verbinding Tussen Twee Computers
Hoe Maak Je Een Verbinding Tussen Twee Computers

Video: Hoe Maak Je Een Verbinding Tussen Twee Computers

Video: Hoe Maak Je Een Verbinding Tussen Twee Computers
Video: How to Transfer Files Between Two Windows PCs 2024, April
Anonim

Er kunnen verschillende technieken worden gebruikt om twee computers op een lokaal netwerk aan te sluiten. Als het gaat om stationaire pc's, is het logisch om een bekabelde verbinding te gebruiken.

Hoe maak je een verbinding tussen twee computers
Hoe maak je een verbinding tussen twee computers

Noodzakelijk

Kruis patchsnoer

instructies:

Stap 1

Een kabelverbinding tussen twee computers zorgt voor een snelle gegevensoverdracht tussen beide computers (tot 100 Mbps). Koop een crossover-patchsnoer van de juiste lengte met aan beide uiteinden RJ-45-connectoren. Sluit de aangegeven connectoren aan op de netwerkkaarten van de computers. Schakel beide pc's in en wacht op het opstarten.

Stap 2

Na een tijdje wordt er automatisch een nieuw netwerk gedetecteerd. Open het Netwerkcentrum op een willekeurige computer en ga naar de lijst met actieve verbindingen. Open de TCP/IP-eigenschappen van de gewenste netwerkkaart. Activeer het item "Gebruik het volgende IP-adres". Voer in het eerste veld van dit menu de IP-adreswaarde voor deze netwerkadapter in, bijvoorbeeld 192.168.0.1. Stel op dezelfde manier een statisch IP-adres in voor een andere computer en verander het laatste cijfer van het adres in 2. Wacht tot de netwerkinstellingen zijn bijgewerkt.

Stap 3

Pas uw opties voor delen aan om snel de gewenste informatie te delen. Open geavanceerde opties voor delen. Dit menu is toegankelijk via het netwerkcontrolecentrum. Vouw het menu uit van het profiel dat u gebruikt en vink het vakje aan naast Netwerkdetectie inschakelen. Dit is een belangrijke configuratiestap omdat het de mogelijkheid biedt om verbinding te maken met een externe computer.

Stap 4

Als u een printer of MFP moet aansluiten en configureren, activeer dan het item "Bestands- en printerdeling inschakelen". Vink in het volgende submenu het vakje aan naast 'Delen inschakelen zodat netwerkgebruikers bestanden kunnen lezen en schrijven'. Als deze optie is uitgeschakeld, kunt u de netwerkbronnen van deze computer niet gebruiken.

Stap 5

Klik op de knop "Wijzigingen opslaan". Configureer de vereiste toegangsinstellingen voor de andere pc. Houd er rekening mee dat als een van de computers is verbonden met internet, het verstandiger is om eenrichtingscommunicatie te gebruiken.

Aanbevolen: