Een Proxyserver Instellen Voor Skype

Inhoudsopgave:

Een Proxyserver Instellen Voor Skype
Een Proxyserver Instellen Voor Skype

Video: Een Proxyserver Instellen Voor Skype

Video: Een Proxyserver Instellen Voor Skype
Video: Skype Proxy Settings - Fix Skype Connection Problem to Proxy Server 🔥🔥🔥 2024, Mei
Anonim

Een proxyserver is een computer die fungeert als tussenpersoon tussen uw machine en een soort service, een computer op internet of gewoon een netwerksite. Redenen voor het gebruik van proxyservers kunnen bijvoorbeeld regionale instellingen of eigenaardigheden van internettoegang zijn. Sommige communicatieserviceproviders beperken bijvoorbeeld het gebruik van Skype. Deze beperkingen kunnen worden omzeild door een proxyserver voor Skype te configureren.

Een proxyserver instellen voor Skype
Een proxyserver instellen voor Skype

instructies:

Stap 1

Zoek een actieve en werkende proxyserver. Skype kan, net als andere programma's die rechtstreeks verband houden met het gebruik van een netwerkverbinding, via een proxy werken. Bovendien is deze functie ingebouwd door de ontwikkelaar en goed gedebugd. Maar om verbinding te maken heb je het ip-adres en de poort van de server nodig. En als u geen toegang tot dergelijke kansen heeft gekocht, heeft u deze gegevens niet. Maar u kunt gratis proxy's vinden op het net.

Stap 2

Start uw browser en voer het adres https://proxyhttp.net/free-list/proxy-https-security-anonymous-proxy/ of https://2ip.ru/proxy/ in de adresbalk in. U ziet een lijst met ip-adressen die het land of de regio aangeven waartoe deze server behoort. Vervolgens wordt, meestal gescheiden door een dubbele punt, het poortnummer geschreven, dat kan worden gebruikt voor verbinding. Om de gegevens te controleren, klikt u op de link 'controleren' aan het einde van de beschrijvingsregel en wacht u op het resultaat. Hierdoor beschikt u over het ip-adres en poortnummer van de proxyserver, waarmee Skype kan worden geconfigureerd.

Stap 3

Configureer het gebruik van proxy in Skype. Om dit te doen, start u het programma, klikt u op het menu "Extra" in het autorisatievenster. Klik op de regel "Verbindingsprobleem" en u ziet het venster met verbindingsinstellingen. Selecteer HTTPS in de vervolgkeuzelijst en voer het adres en poortnummer in van de proxyserver die u hebt gevonden en geverifieerd. Gebruik hiervoor de velden "Host" en "Poort" in het instellingenvenster. Laat het veld "Autorisatie inschakelen" leeg. Klik op de knop "Opslaan" onderaan het venster en begin Skype te gebruiken - dat wil zeggen, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Stap 4

U kunt ook een proxyserver voor Skype configureren via het interne instellingenmenu. Als uw Skype-client automatisch wordt geautoriseerd bij het opstarten, klikt u in het programmavenster op het item "Extra" en selecteert u het menu "Instellingen". Heel vaak vinken gebruikers het selectievakje "Wachtwoord onthouden" aan en wordt het venster voor het wachtwoord en de login gewoon niet weergegeven. Klik op het opschrift "Geavanceerd" en selecteer "Verbinding". U ziet een veld voor het invoeren van het adres en het poortnummer van de proxy. Voer deze gegevens in, klik op de knop "Opslaan" en bevestig dat de proxy de volgende keer dat u Skype start zal worden gebruikt.

Aanbevolen: