Een Router Instellen Voor Een Laptop

Inhoudsopgave:

Een Router Instellen Voor Een Laptop
Een Router Instellen Voor Een Laptop

Video: Een Router Instellen Voor Een Laptop

Video: Een Router Instellen Voor Een Laptop
Video: How to connect your Laptop to Wifi 2024, April
Anonim

De actieve ontwikkeling van draadloze datatransmissietechnologieën kan niet anders dan ons dagelijks leven beïnvloeden. De meeste mensen die thuis of op het werk een laptop gebruiken, geven er de voorkeur aan wifi-routers of -routers te installeren. Met deze apparaten kunt u kabels wegwerken die alle voordelen van een laptop ten opzichte van een desktopcomputer tenietdoen. Om de router correct te configureren als een Wi-Fi-toegangspunt, moet u rekening houden met een paar basisregels.

Een router instellen voor een laptop
Een router instellen voor een laptop

Het is nodig

  • - Wi-Fi-router of router;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Overweeg zorgvuldig uw keuze van wifi-router of router. Houd er rekening mee dat veel van de bovenstaande apparaten alleen werken met een specifieke set netwerken. De symboliek van het netwerktype is als volgt: 802.11X, waarbij X verschillende alfabetische waarden kan aannemen. Het feit is dat als uw router alleen werkt met een 802.11b-netwerk en uw laptop is ontworpen voor een 802.11n-kanaal, er geen garantie is voor hun gezamenlijke stabiele werking.

Stap 2

Sluit je laptop met een netwerkkabel aan op je router of router. Gebruik hiervoor de LAN-poort op je router. Er is een WAN- of internetpoort nodig om een internetkabel op de router aan te sluiten.

Stap 3

Open uw routerinstellingen. Voer hiervoor het IP-adres van het apparaat in de adresbalk van uw browser in. Meestal zijn dit adressen https://192.168.1.1 of https://192.168.0.1. Zoek het item "Internetinstellingen" of Internetconfiguratie. Vul alle verplichte velden in, rekening houdend met de vereisten van uw provider. Meestal moet u een toegangspunt opgeven (in het geval van internet van het bedrijf Beeline is dit vpn.corbina.net of tp.internet.beeline.ru), de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u gebruikt voor autorisatie

Stap 4

Sla de ingevoerde instellingen op en start de router opnieuw op. Om dit te doen, koppelt u het 15-20 seconden los van het netwerk. Open de draadloze instellingen. In de Engelse versie heet dit item Wireless Connection Setup. Maak een toegangspunt en stel er een wachtwoord op in. Dit is een voorwaarde, want anders kan iedereen uw draadloze netwerk gebruiken. Dit bedreigt u met een aanzienlijk verlies in de snelheid van uw internetverbinding. je kanaal wordt gedeeld met alle aangeslotenen.

Stap 5

Koppel de laptop los van de router en schakel het zoeken naar draadloze netwerken in. Selecteer het netwerk dat u zojuist hebt gemaakt en klik op "verbinden". Voer uw wachtwoord in en geniet van draadloos internet.

Aanbevolen: