Een Proxyserver Instellen

Inhoudsopgave:

Een Proxyserver Instellen
Een Proxyserver Instellen

Video: Een Proxyserver Instellen

Video: Een Proxyserver Instellen
Video: Proxy server instellen 2024, Mei
Anonim

Om op internet te kunnen werken, is het in sommige gevallen nodig om een proxyserver in te stellen en dit kan in elke browser die je hebt gekozen voor internetten. Het gebruik van een proxyserver is noodzakelijk voor computers op het lokale netwerk die zichzelf ongestoord en veilig toegang tot internet willen verschaffen. De regels voor het instellen van de proxyserver verschillen in verschillende browsers, maar de mogelijkheid van deze instelling is beschikbaar in alle browsers, zowel populair als zelden gebruikt.

Een proxyserver instellen
Een proxyserver instellen

instructies:

Stap 1

Als u Internet Explorer 5-6 gebruikt, start u de browser en opent u het tabblad Extra in het menu. Selecteer het gedeelte "Internetopties" en open vervolgens het tabblad "Verbindingen". Selecteer de verbinding die u gebruikt en klik op de knop "Instellingen" of selecteer "LAN-instellingen" in het gedeelte "LAN-instellingen".

Stap 2

Vink het vakje aan naast Een proxyserver gebruiken. Voer naast het veld Adres de naam van de server in en voer in het veld ernaast het proxypoortnummer in. Vink het vakje aan naast de optie "Geen proxyserver gebruiken voor lokale adressen". Klik op OK om de wijzigingen toe te passen.

Stap 3

Om in Netscape Navigator versie 6 of later de proxyserver te configureren, opent u het menu Bewerken en selecteert u het voorkeurengedeelte. Open het gedeelte "Categorieën" en klik op het item "Geavanceerd". U ziet het gedeelte "Verbindingsproxy's". Stel handmatige configuratie in en voer proxyservers en proxypoorten in de bijbehorende protocollen in.

Stap 4

Als u de Opera-browser gebruikt, opent u het menu Bestand en vervolgens Instellingen. U zult het gedeelte "Categorieën" zien en daartussen "Verbindingen" selecteren. Klik op "Proxyservers" en specificeer vervolgens de juiste proxyserver en poort voor elk protocol. Schakel de selectievakjes voor http en HTTPS in om het gebruik van proxy's in te schakelen.

Stap 5

Open in Mozilla Firefox het menu Extra en selecteer het gedeelte Opties. Selecteer vervolgens in het tabblad "Algemeen" "Verbindingsinstellingen" en klik vervolgens op de knop "Handmatige proxy-instellingen". Voer in het geopende venster de servernaam in en vervolgens het proxypoortnummer. Pas de wijzigingen toe door op OK te klikken.

Aanbevolen: