Een Camera Instellen Voor Skype

Inhoudsopgave:

Een Camera Instellen Voor Skype
Een Camera Instellen Voor Skype

Video: Een Camera Instellen Voor Skype

Video: Een Camera Instellen Voor Skype
Video: How To Fix Skype camera not working in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het Skype-programma, samen met een webcam, stelt de gebruiker van een pc niet alleen in staat om met de gesprekspartner te communiceren, maar ook om elkaar te zien. U hoeft alleen de camera correct in te stellen.

Een camera instellen voor Skype
Een camera instellen voor Skype

Voordat u begint met het configureren van uw webcam, moet u Skype downloaden en installeren op uw computer. Gelukkig is het vrij eenvoudig om deze software online te vinden, aangezien het volledig gratis is. De enige kosten die u moet betalen zijn voor oproepen naar huis en mobiele telefoons, maar dit is een optionele functie en is optioneel. Nadat je het programma hebt geïnstalleerd, kun je je webcam aansluiten op de bijbehorende connector op je computer. De webcam wordt via een USB-connector aangesloten op de systeemeenheid. Bij laptops hoeft u deze niet aan te sluiten, omdat deze erin is geïntegreerd.

Een webcam instellen in Skype

Om een webcam in te stellen, moet u Skype starten en inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Nadat u het in het bovenstaande menu hebt gestart, moet u het tabblad "Extra" openen en het item "Instellingen" openen. Hier kan de gebruiker verschillende programma-opties wijzigen, zoals geluiden, beveiliging, waarschuwingen, enz. Om de webcam te configureren, gaat u naar het tabblad "Video-instellingen". Na het starten zou uw afbeelding in een klein venster aan de rechterkant moeten verschijnen. Als het verschijnt, betekent dit dat Skype succesvol is gesynchroniseerd met de webcam en dat u kunt beginnen met communiceren. In het geval dat de afbeelding niet verschijnt, maar alleen tekst wordt weergegeven, moet u alle instellingen opnieuw controleren. In de video-instellingen kun je opties wijzigen zoals: "Scherm automatisch weergeven van …" en "Toon mijn video …". Deze opties worden ingesteld op de lijst van die mensen aan wie u onmiddellijk of pas na bevestiging wordt getoond.

Oplossen van webcamproblemen in Skype

Eerst moet u ervoor zorgen dat uw webcam daadwerkelijk op uw computer is aangesloten en werkt. Ten tweede moet u ervoor zorgen dat het nergens anders wordt gebruikt, aangezien slechts één software het tegelijk kan gebruiken. In de meeste gevallen is dit de reden waarom de camera niet werkt in Skype. Ten derde zijn voor een effectieve werking van de webcam speciale stuurprogramma's vereist. Om erachter te komen of ze werken en of ze überhaupt zijn geïnstalleerd, moet u het menu "Start" openen, naar "Configuratiescherm" gaan, "Hardware" selecteren en "Apparaatbeheer" openen. In de hele lijst moet u het veld "Imaging Devices" vinden. Als er een uitroepteken naast het apparaat staat, betekent dit dat u het stuurprogramma moet installeren. Als ze al zijn geïnstalleerd, maar de camera in Skype werkt nog steeds niet, dan is het raadzaam om ze opnieuw te installeren en de werking van het apparaat te controleren (meestal worden de stuurprogramma's bij het apparaat zelf geleverd, anders zijn ze te vinden op internet).

Aanbevolen: