Numlock Inschakelen Bij Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Numlock Inschakelen Bij Het Opstarten
Numlock Inschakelen Bij Het Opstarten

Video: Numlock Inschakelen Bij Het Opstarten

Video: Numlock Inschakelen Bij Het Opstarten
Video: Enable Num Lock by Default In Windows [Tutorial] 2024, April
Anonim

Numlock is een speciale sleutel die is ontworpen om het numerieke register te vergrendelen en te schakelen. Indien ingeschakeld, zet numlock het numerieke blok in de numerieke modus. Deze sleutel wordt ingeschakeld wanneer de pc opstart.

Hoe numlock bij het opstarten in te schakelen
Hoe numlock bij het opstarten in te schakelen

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Start het KDE-configuratievenster op uw Linux-pc. Om dit te doen, zoekt u in het hoofdmenu de knop "Computer" en klikt u vervolgens op het tabblad "Systeeminstellingen". Volg daarna de hiërarchie van instellingen: selecteer het gedeelte "Toetsenbord" en vink het vakje naast "NumLock inschakelen" aan.

Stap 2

In sommige gevallen is numlock ingeschakeld in de BIOS-instellingen. Maar ondanks het feit dat de parameter Boot Up Num-Lock LED bestaat, zijn experts van mening dat het absoluut nutteloos is om deze te installeren. Het is een feit dat het op de pc geïnstalleerde besturingssysteem deze instelling zelf regelt.

Stap 3

Let tijdens het opstarten op de numlock-indicator: eerst wordt alles wat in het BIOS is ingesteld ingeschakeld, en wanneer de Linux-kernel wordt geladen, worden de acties (numlock in- of uitschakelen) uitgevoerd volgens de instellingen die in KDE zijn ingesteld.

Stap 4

Om numlock in te schakelen bij het opstarten van een pc waarop het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd, klikt u op de knop "Start" en selecteert u vervolgens "Uitvoeren". Typ daarna in het veld dat het venster opende de opdracht regedit en bevestig al uw acties door op OK te klikken.

Stap 5

Ga in het geopende venster naar de subsectie Toetsenbord. Klik daarna met de linkermuisknop op de subsectie Toetsenbord en zoek in het rechterdeel van het venster de stringparameter InitialKeyboardIndicators. Selecteer vervolgens op deze parameter het item "Wijzigen" met de rechtertoets.

Stap 6

Voer in het venster "Een stringparameter wijzigen", namelijk in het veld "Waarde" het nummer 2 in. Klik vervolgens op OK en start de pc opnieuw op.

Aanbevolen: