SM-buscontroller: Waar Is Het Voor?

Inhoudsopgave:

SM-buscontroller: Waar Is Het Voor?
SM-buscontroller: Waar Is Het Voor?

Video: SM-buscontroller: Waar Is Het Voor?

Video: SM-buscontroller: Waar Is Het Voor?
Video: حل مشكلة التعريف Sm Bus Controller 2024, April
Anonim

SM-buscontroller (System Management) is een protocol dat door laptops wordt gebruikt om informatie te verkrijgen over de status van de batterij. Ook verzenden sommige computermodellen informatie over de processortemperatuur, de status van ventilatoren en andere service-informatie via dit kanaal.

SM-buscontroller: waar is het voor?
SM-buscontroller: waar is het voor?

SM-bus

De informatieoverdracht via de SM-controller vindt plaats via een tweedraadslus. Meestal is de bus niet configureerbaar, maar in sommige gevallen kan het nodig zijn om het SMB-stuurprogramma (System Management Bus) te installeren, dat u kunt downloaden van de website van uw laptop- of moederbordfabrikant. Controllers voor Intel-processors kunnen ook worden gedownload van de officiële website van het bedrijf door naar de sectie technische ondersteuning te gaan.

Diagnostiek

Als er een foutmelding in het systeem optreedt met betrekking tot het functioneren van de bus, moet u eerst proberen de driver opnieuw te installeren. Download hiervoor de controllersoftware van de juiste site en installeer deze door het resulterende bestand uit te voeren en de instructies op het scherm te volgen. Als het opnieuw installeren van het stuurprogramma de fout niet oplost, is het waarschijnlijk dat uw computer problemen ondervindt. Er kan dus een fout optreden als gevolg van een aantal storingen in de werking van de geheugenchipset van het moederbord. In dit geval kan de computer andere functionele problemen vertonen, bijvoorbeeld een afname van de prestaties van de processor, het RAM-geheugen of het grafische subsysteem.

De prestatiedaling kan merkbaar zijn tijdens het dagelijks gebruik van de computer. Soms gaan busproblemen gepaard met USB- of geluidskaartstoringen. Voor een nauwkeurigere diagnose van het probleem moet u mogelijk contact opnemen met een computerservicecentrum.

Controller voordelen:

Alleen al door het gebruik van de bus kan de computer communiceren met de rest van het systeem, d.w.z. alle benodigde berichten van de apparatuur gaan rechtstreeks naar andere apparaten, waardoor u de status van de computer constant in realtime kunt volgen. Bovendien kan de technologie het aantal draden in de computerkast aanzienlijk verminderen, aangezien om een alternatief protocol te creëren, een groter aantal lussen nodig zou kunnen zijn om het verzenden van service-informatie via speciale besturingslijnen te organiseren.

Met behulp van de SM-bus kunt u de hoeveelheid geïnstalleerd geheugen in de computer bepalen en de parameters configureren. SM kan ook informatie over de fabrikant van de apparatuur ophalen, evenals het modelnummer van het apparaat in overeenstemming met de door de gebruiker gedefinieerde specificatie. Het protocol wordt gebruikt om verschillende berichten te verzenden over fouten in de werking van het apparaat. Met de controller kunt u ook de status van de laptopbatterij bepalen, de totale capaciteit, bedrijfstemperatuur, gebruikte ontlaadcycli, enz.

Aanbevolen: