Hoe De Taakbeheerder Te Starten En Waar Is Het Voor?

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbeheerder Te Starten En Waar Is Het Voor?
Hoe De Taakbeheerder Te Starten En Waar Is Het Voor?

Video: Hoe De Taakbeheerder Te Starten En Waar Is Het Voor?

Video: Hoe De Taakbeheerder Te Starten En Waar Is Het Voor?
Video: 8. Updates bij opstarten monitoren via instellen open venster taakbeheer 2024, April
Anonim

Elke versie van Windows heeft een gespecialiseerde toepassing die gebruikers helpt het systeem gedeeltelijk te beheren en primaire diagnostiek uit te voeren.

Hoe de taakbeheerder te starten en waar is het voor?
Hoe de taakbeheerder te starten en waar is het voor?

Taakbeheer is een gespecialiseerd hulpprogramma dat een verscheidenheid aan informatie over de status van een draaiend systeem weergeeft en waarmee, hoewel niet volledig, het kan worden beheerd. Als uw computer plotseling vastloopt of langzamer wordt, kunt u in dit programma zien welke van de processen het systeem belast en de boosdoener verwijderen. Als alternatief, als er een vermoeden van malware bestaat, kan Taakbeheer controleren op vreemd draaiende applicaties. De Taakmanager is dus een essentieel programma voor de eerste scan van uw systeem.

Hoe te beginnen

In verschillende versies van Windows zijn coördinatoren misschien niet echt, maar verschillen ze in functionaliteit en uiterlijk, dus het is de moeite waard om de versie van Windows 7 te overwegen en de rest naar analogie af te handelen. U kunt verschillende methoden gebruiken om bij Taakbeheer te komen. U kunt de statusbalk, het menu Start, de opdracht Uitvoeren gebruiken, maar de snelste en meest veelzijdige manier is om de speciale toetsencombinatie Ctrl + Shift + Esc (Ctrl + Alt + Del in het geval van Windows XP) ingedrukt te houden. Het venster dat verschijnt, zal uit vijf tabbladen bestaan, die het waard zijn om afzonderlijk te bekijken.

Waar is het voor?

Het tabblad Toepassingen toont de toepassingen die nu worden uitgevoerd en hun kenmerken. Hier kunt u direct alle actieve programma's beheren en nieuwe starten. Maar de belangrijkste functie is "Taak beëindigen", het helpt om bijvoorbeeld een vastgelopen programma af te sluiten dat de normale werking van de computer verstoort.

Het tabblad "Processen" bevat al een lijst van niet alleen geopende programma's, maar van alle lopende processen in het algemeen. Het hoofddoel is hetzelfde als dat van de vorige, maar vanaf hier sluiten applicaties, zoals de praktijk laat zien, sneller.

Het tabblad Services geeft informatie weer over de beschikbare services en hun status. Services kunnen worden gestart en gestopt, net als processen. Maar het is beter om met deze sectie te werken, goed wetende wie van hen waarvoor verantwoordelijk is.

"Prestaties" geeft de belasting van de CPU, RAM en processorkernen weer. Het helpt om de verdeling van de bronnen van uw computer visueel te begrijpen.

"Netwerk" toont informatie over het uitvoeren van netwerkadapters en hun status.

Het tabblad "Gebruikers" informeert over alle gebruikers die op het systeem zijn aangesloten, en stelt u ook in staat om ze te beheren en berichten uit te wisselen.

De taakmanager is dus een handig hulpprogramma voor systeembeheer en diagnostiek. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat acties met dit programma tot onaangename gevolgen kunnen leiden, dus u hoeft alleen iets te veranderen met volledig vertrouwen in uw acties.

Aanbevolen: