Waar U Op Moet Letten Bij Het Kiezen Van Een Grafische Kaart Voor Gaming

Inhoudsopgave:

Waar U Op Moet Letten Bij Het Kiezen Van Een Grafische Kaart Voor Gaming
Waar U Op Moet Letten Bij Het Kiezen Van Een Grafische Kaart Voor Gaming

Video: Waar U Op Moet Letten Bij Het Kiezen Van Een Grafische Kaart Voor Gaming

Video: Waar U Op Moet Letten Bij Het Kiezen Van Een Grafische Kaart Voor Gaming
Video: Op zoek naar de juiste videokaart? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, April
Anonim

Belangrijke punten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een grafische kaart voor gaming, voorkomt dat u de fout maakt om te kopen en bespaart u tijd en geld.

Waar u op moet letten bij het kiezen van een grafische kaart voor gaming
Waar u op moet letten bij het kiezen van een grafische kaart voor gaming

processor

Een belangrijk aspect bij het kiezen van een gaming grafische kaart is wat voor soort centraal proces er op je computer is geïnstalleerd. Is je processor lager en ouder dan de Intel Core i3 8100 of AMD Ryzen 3 1300x, dan heeft het simpelweg geen zin om een dure en zeer krachtige videokaart te kopen. De kracht van je processor zal niet genoeg zijn om zo'n videokaart optimaal te laten werken, om zijn potentieel te ontketenen. In dit geval hebben we het over het concept van "bottleneck" of "bottleneck", die zal fungeren als de CPU. In dit scenario is de hoogst mogelijke aankoopoptie voor u een gtx 1050 ti of rx 560. Een AMD-videokaart zal moeilijker te vinden zijn vanwege de recente mijnbouwhausse.

Energieverbruik

Alles is hier eenvoudig, de kenmerken van elke videokaart geven aan hoeveel watt hij verbruikt. Deze informatie moet worden vergeleken met de voedingseenheid die in uw computer is geïnstalleerd. Merk ook op dat het vermogen van de voeding iets hoger moet zijn dan het aangegeven stroomverbruik van de videokaart (met 20-30%), om hem niet te dwingen tot het uiterste te werken en niet oververhit te raken.

Connector en lichaamsgrootte

Vrijwel alle moderne videokaarten worden via de PCI-E-poort op een computer aangesloten. Bij het kiezen van een videokaart moet je goed opletten welke generatie van de PCI-E interface op je moederbord is geïnstalleerd (2.0, 2.1 of 3.0). Idealiter zou het voor beide apparaten hetzelfde moeten zijn. Anders wordt de gegevensuitwisselingssnelheid beperkt tot het minimum dat door één apparaat wordt ondersteund. Dat wil zeggen, als u een PCI-E 2.0-videokaart in de PCI-E 3.0-poort plaatst, wordt de maximale gegevensuitwisselingssnelheid ingesteld door de PCI-E 2.0-standaard.

Houd er ook rekening mee dat de meeste moderne videokaarten meerdere PCI-E-slots in beslag nemen en dat bijvoorbeeld een Mini-Tower-computerbehuizing hoogstwaarschijnlijk niet zal werken vanwege zijn kleine formaat.

Type en hoeveelheid videogeheugen

Het meest populaire en optimale type videogeheugen voor kaarten die in moderne games zouden moeten worden gebruikt, is GDDR5. GDDR3 is al verouderd en laat zich normaal gesproken alleen zien in projecten die lang geleden uitkwamen. Nieuwe producten van NVIDIA hebben GDDR6-geheugen, en van AMD - HBM2.

Voor de meeste games met een resolutie van 1920x1080 (Full HD) en 60 fps is 3-4 GB geheugen voldoende. Als we kijken naar de 4K-resolutie, dan is het minimale volume daar al 8 GB.

Monitorconnector

De meest populaire multimediastandaard is HDMI. Nu zijn alle videokaarten, de meeste monitoren en televisies, evenals enkele andere apparaten ermee uitgerust. Als uw monitor een VGA- of DVI-connector heeft, moet u een adapter aanschaffen.

Aanbevolen: