Hoe Het Windows-opstartscherm Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Windows-opstartscherm Te Installeren
Hoe Het Windows-opstartscherm Te Installeren

Video: Hoe Het Windows-opstartscherm Te Installeren

Video: Hoe Het Windows-opstartscherm Te Installeren
Video: Laptop tips - Nieuwe laptop instellen 2024, Mei
Anonim

Het opstartscherm, of opstartscherm, is de afbeelding die u direct na het starten van het besturingssysteem ziet. Het kan worden gewijzigd of vervangen door uw eigen programma, met behulp van speciale programma's en met inachtneming van een bepaalde, niet al te ingewikkelde reeks handelingen.

Hoe het Windows-opstartscherm te installeren
Hoe het Windows-opstartscherm te installeren

instructies:

Stap 1

Bij het starten van Windows XP zien gebruikers meestal een zwart scherm met het opschrift Microsoft Windows XP en een balk onderaan. In de nieuwste versies van dit besturingssysteem is de inscriptie verdwenen, alleen de indicator bleef. Dit opstartscherm ziet er erg saai uit, dus veel fans van dit besturingssysteem proberen het te veranderen.

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om het opstartscherm van Windows te wijzigen. Een van de eenvoudigste is deze: maak de afbeelding die u wilt, grootte 640 × 480 pixels en bestaande uit slechts 16 kleuren, sla deze op als boot.bmp en plaats deze in de Windows-map. Open vervolgens "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem" - "Geavanceerd", zoek het gedeelte "Opstarten en herstellen" en klik op de knop "Instellingen". Klik in het geopende venster op de knop "Bewerken" naast de regel "De downloadlijst handmatig bewerken".

Stap 3

Vervolgens wordt het bestand boot.ini geopend. Wijzig het als volgt: [bootloader] time-out = 30 default = multi (0) disk (0) rdisk (0) partitie (1) WINDOWS [besturingssystemen] multi (0) disk (0) rdisk (0) partitie (1)) WINDOWS = "Microsoft Windows XP Professional RU" / noexecute = optin / fastdetect / noguiboot / bootlogo.

Stap 4

Houd er rekening mee dat uw bestand hiervan kan afwijken, dus wijzig alleen het einde van de laatste regel van het voorbeeld - / noexecute = optin / fastdetect / noguiboot / bootlogo. Sla uw wijzigingen op. Na het opnieuw opstarten ziet u de uwe in plaats van de gebruikelijke startpagina van Windows XP.

Stap 5

De tweede manier wordt geassocieerd met het gebruik van programma's Reshacker of Restorator. Met deze programma's kunt u zowel de opstartkopie wijzigen, hiervoor het bestand ntoskrnl.exe corrigeren, en het welkomstscherm - in dit geval heeft u het bestand logonui.exe nodig. Vind handleidingen over het gebruik van deze programma's online.

Stap 6

Om het opstartscherm te wijzigen, gebruikt u het programma Bootskin, dat u van internet kunt downloaden. Het heeft al verschillende kant-en-klare laadschermen, je kunt er een kiezen. Bovendien kunt u honderden kant-en-klare afbeeldingen voor dit programma op het net vinden en importeren. Het proces van het wijzigen van het opstartscherm zelf is heel eenvoudig: selecteer het gewenste thema en klik op de knop Toepassen. Start uw computer opnieuw op - u ziet een nieuw opstartscherm bij het opstarten.

Aanbevolen: