Een Wifi-hotspot Vinden

Inhoudsopgave:

Een Wifi-hotspot Vinden
Een Wifi-hotspot Vinden

Video: Een Wifi-hotspot Vinden

Video: Een Wifi-hotspot Vinden
Video: Wifi-hotspot maken met je Android-smartphone: zo doe je dat 2024, April
Anonim

Om de veiligheid van het draadloze netwerk te garanderen, wordt aanbevolen om de parameters ervan op een bepaalde manier te configureren. Meestal wordt de functie van het verbergen van de openbare naam van het toegangspunt gebruikt.

Een wifi-hotspot vinden
Een wifi-hotspot vinden

Noodzakelijk

Wifi router

instructies:

Stap 1

U kunt een router of Wi-Fi-adapter gebruiken om een draadloos LAN in te stellen. Stop uw keuze bij de eerste optie, want een netwerk gebouwd via een Wi-Fi-adapter impliceert de aanwezigheid van een computer die altijd aan staat. Koop een Wi-Fi-router met een geschikte connector om verbinding te maken met uw ISP (DSL of LAN).

Stap 2

Sluit de gekochte apparatuur aan op het lichtnet. Sluit hem hiervoor aan op de ISP-kabel met behulp van de WAN (DSL)-poort. Sluit nu uw stationaire computer of laptop aan op de LAN-poort van de router. Start een internetbrowser op de geselecteerde computer.

Stap 3

Voer het IP-adres van de router in de adresbalk van het lopende programma in, dat u kunt vinden in de instructies voor de netwerkapparatuur. Ga na het invoeren van de webinterface van de routerinstellingen naar het WAN-menu. Maak en configureer een internetverbinding voor het netwerkapparaat. Sla de netwerkinstellingen op.

Stap 4

Open nu het setup-menu van de draadloze hotspot (Wi-Fi). Selecteer een beveiligingstype, voer een netwerknaam in en stel een wachtwoord in. Activeer het item "Verberg de naam (SSID) van het netwerk". Sla de instellingen van het draadloze toegangspunt op. Start uw router opnieuw op om ze toe te passen. Wacht tot het apparaat toegang heeft tot internet.

Stap 5

Zet nu je laptop aan. Open het Netwerkcentrum. Ga naar "Draadloos netwerkbeheer". Klik op de knop Toevoegen. Specificeer het eerste item "Maak handmatig een netwerkprofiel".

Stap 6

Voer in het menu dat wordt geopend dezelfde waarden in die u hebt opgegeven bij het configureren van het toegangspunt. Controleer of de volgende informatie correct is: naam, beveiligingstype, coderingstype en beveiligingssleutel.

Stap 7

Vink nu de vakjes aan naast 'Deze verbinding automatisch starten' en 'Verbinden, zelfs als het netwerk niet uitzendt'. Uw laptop zoekt nu automatisch naar en maakt verbinding met een verborgen hotspot.

Aanbevolen: