Een Screenshot Op Een Computer Vinden

Inhoudsopgave:

Een Screenshot Op Een Computer Vinden
Een Screenshot Op Een Computer Vinden

Video: Een Screenshot Op Een Computer Vinden

Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2022, December
Anonim

U kunt een screenshot maken door op een speciale toets op het toetsenbord te drukken, maar dit is slechts een van de stappen in deze bewerking. Dat is de reden waarom gebruikers vaak geen screenshot op een computer kunnen vinden.

Leer hoe u een screenshot op uw computer kunt vinden
Leer hoe u een screenshot op uw computer kunt vinden

instructies:

Stap 1

Om een ​​screenshot te maken en deze later op de computer terug te vinden, drukt u op het juiste moment op de Print Screen (PrtSc)-toets op het toetsenbord. Nu staat de afbeelding op het klembord - het interne geheugen van het systeem, maar nog niet als een voltooid bestand dat kan worden bekeken of bewerkt. Om de bewerking te voltooien, opent u de Paint-afbeeldingseditor en voert u de actie "Plakken" uit (Ctrl + V). Nu kan de schermafbeelding worden opgeslagen door de gewenste map op uw harde schijf te selecteren.

Stap 2

Onthoud de naam van de map met de opgeslagen afbeelding om de schermafbeelding op uw computer te vinden. Nadat u de afbeeldingseditor hebt afgesloten, moet u ernaartoe gaan en controleren op de aanwezigheid van het bestand met de naam die u eraan hebt toegewezen in het programma.

Stap 3

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het vinden van schermafbeeldingen op uw computer, gebruikt u de systeemzoekservice. Ga naar de zoekbalk in het menu Start en voer de naam van het bestand geheel of gedeeltelijk in. Als u de naam niet meer weet, geeft u in de geavanceerde zoekinstellingen de juiste parameters op, zoals de datum en tijd van de opgeslagen schermafbeelding, het afbeeldingsformaat dat u hebt gemaakt bij het bewerken van de tag, enz. Zo vind je de screenshot snel terug op je computer.

Stap 4

U kunt op andere manieren achterhalen waar schermafbeeldingen op uw computer zijn opgeslagen. Controleer eerst de map Afbeeldingen in Documenten waar standaard alle afbeeldingen worden opgeslagen. Ten tweede, probeer Paint of een ander programma waarin je deze afbeelding hebt bewerkt en opgeslagen opnieuw te openen. Klik op "Bestand" en zie het tabblad "Recente afbeeldingen" aan de rechterkant. Het bovenste bestand is hoogstwaarschijnlijk een recent opgeslagen screenshot. Open het en sla het opnieuw op, dit keer met vermelding van een handige locatie op uw computer, waar u in de toekomst gemakkelijk naartoe kunt navigeren.

Populair per onderwerp