Een Wifi-netwerk Vinden

Inhoudsopgave:

Een Wifi-netwerk Vinden
Een Wifi-netwerk Vinden

Video: Een Wifi-netwerk Vinden

Video: Een Wifi-netwerk Vinden
Video: Voys Open -Zo maak je jouw wifi-netwerk thuiswerk-proof 2024, Mei
Anonim

Voordat u een Wi-Fi-netwerk met succes kunt gebruiken, moet het correct worden geconfigureerd. Om het proces van het maken van een dergelijk netwerk te vereenvoudigen, wordt het aanbevolen om een wifi-router te gebruiken.

Een wifi-netwerk vinden
Een wifi-netwerk vinden

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Selecteer en koop de juiste apparatuur. Let bij het onderzoeken van de parameters van dit apparaat op de mogelijke opties voor de soorten beveiliging (WEP, WPA- en WPA2-PSK) en radiosignaal (802.11b, g, n). Controleer de mogelijkheid om een toegangspunt te creëren met gemengde soorten radiosignalen.

Stap 2

Installeer de wifi-router in een open ruimte. Verstop het apparaat niet in een kast of andere container, omdat dit het signaalniveau negatief beïnvloedt. Sluit de stroom aan op de apparatuur. Sluit voor deze verbinding een netwerkkaart van een laptop of desktopcomputer aan op een van de Ethernet (LAN)-poorten van de router met behulp van een twisted pair-kabel.

Stap 3

Zoek de WAN-poort (DSL, internet) op de behuizing van de wifi-router. Sluit de kabel van de provider hierop aan. Schakel het apparaat in dat op de router is aangesloten en start de browser. Voer in het url-invoerveld het standaard IP-adres van de router in. Specificeer de betekenis ervan in de instructies voor de apparatuur.

Stap 4

Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot het instellingenmenu. Om de verbinding met de server van de ISP te configureren, opent u het menu WAN (Internet Setup Settings). Stel het vereiste type communicatieprotocol in, wijzig de geavanceerde parameters van dit menu. Zorg ervoor dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord opgeeft die vereist zijn voor autorisatie op de server, en schakel de NAT- en DHCP-functies in. Sla de parameters op.

Stap 5

Ga naar het Wi-Fi-menu (Instellingen voor draadloze instellingen) om een draadloos toegangspunt te maken. Maak en voer een netwerknaam in, stel een wachtwoord in en selecteer radiotransmissie- en beveiligingstypen. Sla de netwerkinstellingen op.

Stap 6

Start uw wifi-router opnieuw op. Zet de laptop aan die niet met een kabel op het apparaat is aangesloten. Open het Netwerkcentrum. Selecteer "Een nieuwe verbinding of netwerk instellen". Selecteer "Handmatig verbinding maken met een draadloos netwerk".

Stap 7

Vul de items in van het menu dat wordt geopend, zodat de opgegeven parameters overeenkomen met de instellingen van de router. Klik op de knop Voltooien. Open de lijst met beschikbare draadloze netwerken en maak verbinding met het gewenste toegangspunt.

Aanbevolen: