Hoe Te Tellen In Access

Inhoudsopgave:

Hoe Te Tellen In Access
Hoe Te Tellen In Access

Video: Hoe Te Tellen In Access

Video: Hoe Te Tellen In Access
Video: Как использовать Microsoft Access - Учебное пособие для начинающих 2024, April
Anonim

Microsoft Access is een databasebeheersysteem. In dit programma kunt u verschillende query's maken om gegevens te selecteren op basis van bepaalde criteria, inclusief berekende.

Hoe te tellen in Access
Hoe te tellen in Access

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Toegangsprogramma.

instructies:

Stap 1

Voeg berekende velden toe om te berekenen in Access. Indien nodig kunt u zo'n veld aanmaken in een formulier, aanvraag of rapport. Voer een uitdrukking in om in een berekend veld te tellen. Het is een formule die lijkt op formules in Excel, behalve dat er geen celverwijzingen worden gebruikt, maar de namen van tabellen en velden.

Stap 2

Gebruik bij het samenstellen van expressies de volgende elementen: identifiers (veldnaam tussen vierkante haken, bijvoorbeeld het veld "Prijs" uit de tabel "Producten" - [Producten] [Prijs]; operators (+, -, *, /); functies, constanten, waarden (numeriek).

Stap 3

Maak een berekende query, ga hiervoor naar het tabblad "Queries" van de database, selecteer "Nieuw" - "In ontwerpmodus". Selecteer de velden van de vereiste tabellen of query's die in de berekeningen worden gebruikt. Voer in het nieuwe veld een uitdrukking in de veldnaam in, bijvoorbeeld = [Prijs] * [Aantal].

Stap 4

Als u velden uit één tabel in uw query gebruikt, hoeft u de naam ervan niet in de expressie op te geven. Als er meerdere tabellen bij betrokken zijn, voeg dan de naam van de tabel toe aan de naam van het veld, zoals weergegeven in de tweede stap. Voer daarna het uitvoeringsverzoek uit met het uitroepteken in de werkbalk.

Stap 5

Gebruik de opbouwfunctie voor expressies om complexe berekeningen in uw query te maken. Om dit te doen, klikt u in het vrije veld in de naam, selecteert u "Build". Merk op dat bovenaan de opbouwfunctie het tekstvak voor de uitdrukking staat, dat wordt gebruikt om de uitdrukking te schrijven. Een regel met rekenkundige operatoren bevindt zich net onder. Het onderste gebied bevat drie tekstvakken die worden gebruikt om de items te selecteren die in de uitdrukking moeten worden ingevoegd.

Stap 6

Voer de uitdrukking handmatig in of vorm deze uit kant-en-klare functies en operatoren. Selecteer bijvoorbeeld tabellen en velden om toe te voegen aan de query, voeg rekenkundige operatoren of functies toe uit de corresponderende sectie ertussen vanuit het builderpaneel. Klik vervolgens op "OK". De berekende query in Access is klaar.

Aanbevolen: