Hoe Te Tellen In Excel

Hoe Te Tellen In Excel
Hoe Te Tellen In Excel

Video: Hoe Te Tellen In Excel

Video: Hoe Te Tellen In Excel
Video: Excel || SOMPRODUCT functie uitgelegd 2024, April
Anonim

Microsoft Excel is een krachtig hulpmiddel om met tabellen te werken en biedt bijna eindeloze mogelijkheden voor het verzamelen en analyseren van allerlei soorten gegevens, het bouwen van grafieken en het maken van rapporten. Het kan echter ook worden gebruikt als een gewone rekenmachine.

Hoe te tellen in Excel
Hoe te tellen in Excel

Om te leren tellen in Excel, opent u het programma en volgt u deze eenvoudige taken achter elkaar:

  1. Voer in een willekeurige cel = 2 + 2 in. Het resultaat van de berekening verschijnt in de cel - het getal 4. Merk op dat als u gewoon 2 + 2 in de cel schrijft, deze tekst zichtbaar zal zijn. Om ervoor te zorgen dat Excel begrijpt dat de gebruiker bewerkingen wil uitvoeren en ze niet alleen wil opschrijven, is het noodzakelijk om het =-teken voor de formule te plaatsen.
  2. De regels voor het uitvoeren van berekeningen in Excel zijn dezelfde als bij de gebruikelijke schoolrekeningen. Zo zullen de berekeningsresultaten = (5 + 5) * 2 en = 5 + 5 * 2 totaal anders zijn. Gebruik haakjes om de gewenste evaluatievolgorde te definiëren.
  3. De mogelijkheid om te lezen met Excel zou niet zo handig zijn als het programma het gebruik van de inhoud van cellen als gegevens voor berekeningen niet toestond. Voer in een willekeurige cel het getal 10 in, in een andere - het getal 2. Voer in een andere cel het =-teken in, klik vervolgens met de linkermuisknop op de eerste cel, voer het teken in - en klik met de linkermuisknop op de tweede cel. Er verschijnt een formule die lijkt op = I9-G8 en nadat u op Enter hebt gedrukt, ziet u het resultaat van de aftrekking - nummer 8. Probeer andere getallen in de eerste twee cellen in te voeren - u zult zien dat de waarde in de derde automatisch verandert, onmiddellijk na het corrigeren van de gegevens in de eerste cellen.
  4. Excel heeft formules om hele reeksen cellen te verwerken. Selecteer meerdere cellen in een verticale kolom en voer er nummers in. Plaats de cursor op de cel onder de onderste cel met een nummer. Enter = som (en selecteer vervolgens de kolom met getallen met de muis. Typ het haakje sluiten en druk op Enter. Als resultaat verschijnt er een getal gelijk aan de som onder de kolom met getallen. Excel heeft veel veel complexere formules waarmee je om verschillende en complexe wiskundige, statistische en andere berekeningen uit te voeren.

Zoals je kunt zien, is het heel gemakkelijk en handig om in Excel te tellen. Om vertrouwd te raken met andere functies van dit handige programma, gebruikt u het helpsysteem (om het te openen, drukt u op de F1-toets).

Aanbevolen: