Hoe Te Tellen In Excel (Excel)

Inhoudsopgave:

Hoe Te Tellen In Excel (Excel)
Hoe Te Tellen In Excel (Excel)

Video: Hoe Te Tellen In Excel (Excel)

Video: Hoe Te Tellen In Excel (Excel)
Video: Excel || SOMPRODUCT functie uitgelegd 2024, Maart
Anonim

Microsoft Excel is een spreadsheet-processor die in staat is een breed scala aan bewerkingen uit te voeren. Excel is bijvoorbeeld onderhevig aan bewerkingen met getallen - zoek het bedrag, bereken het percentage van een getal, enz. Om te leren tellen in dit programma, volstaat het om een paar eenvoudige regels te kennen.

Hoe te tellen in Excel (Excel)
Hoe te tellen in Excel (Excel)

Wat is Excel?

Voor de meeste gebruikers is Excel een programma dat met tabellen kan werken en waarin je de relevante informatie in tabelvorm kunt zetten. In de regel kennen maar weinig mensen alle functies van dit programma en heeft bijna niemand er veel over nagedacht. En Excel kan een groot aantal bewerkingen uitvoeren, en een daarvan is het tellen van getallen.

Eenvoudige bewerkingen in MS Excel

In het Microsoft Excel-programma is een supermoderne rekenmachine met een groot aantal functies en mogelijkheden ingebouwd.

Dus het eerste om te weten: alle berekeningen in Excel heten formules en ze beginnen allemaal met een gelijkteken (=). U moet bijvoorbeeld het bedrag 5 + 5 berekenen. Als u een cel selecteert en er 5 + 5 in schrijft en vervolgens op de Enter-knop drukt, berekent het programma niets - de cel zegt gewoon "5 + 5". Maar als u een gelijkteken (= 5 + 5) voor deze uitdrukking plaatst, geeft Excel ons het resultaat, dat wil zeggen 10.

U moet ook de basis rekenkundige operatoren kennen om in Excel te kunnen werken. Dit zijn standaardfuncties: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Excel biedt ook machtsverheffing en percentage. Met de eerste vier functies is alles duidelijk. Machtsverheffing wordt geschreven als ^ (Shift + 6). Bijvoorbeeld, 5 ^ 2 zou vijf kwadraat zijn of vijf tot de tweede macht.

Wat betreft het percentage, als je een %-teken achter een getal zet, is het deelbaar door 100. Als je bijvoorbeeld 12% schrijft, krijg je 0, 12. Met dit teken is het gemakkelijk om percentages te berekenen. Als u bijvoorbeeld 7 procent van 50 moet berekenen, ziet de formule er als volgt uit: = 50 * 7%.

Een van de populaire bewerkingen die vaak in Excel wordt gedaan, is het berekenen van het bedrag. Laten we zeggen dat er een tabel is met de velden "Naam", "Aantal", "Prijs" en "Bedrag". Ze zijn allemaal ingevuld, alleen het veld "Bedrag" is leeg. Om het bedrag te berekenen en automatisch een vrije kolom in te vullen, moet u eerst de cel selecteren waar u de formule wilt schrijven en een gelijkteken plaatsen. Klik vervolgens op het gewenste getal in het veld "Aantal", typ het vermenigvuldigingsteken, klik vervolgens op het getal in het veld "Prijs" en druk op Enter. Het programma berekent deze uitdrukking. Als je op de cel van de som klikt, zie je zoiets als deze formule: = B2 * C2. Dit betekent dat er geen specifieke getallen zijn geteld, maar de getallen die in deze cellen stonden. Als u andere getallen in dezelfde cellen schrijft, berekent Excel automatisch de formule opnieuw - en de waarde van de som verandert.

Als u bijvoorbeeld het aantal goederen moet tellen dat in de tabel is geregistreerd, kunt u dit doen door het autosompictogram in de werkbalk te selecteren (het lijkt op de letter E). Daarna moet u het cellenbereik specificeren dat u wilt tellen (in dit geval alle getallen in het veld "Aantal"), drukt u op Enter - en het programma zal de resulterende waarde weergeven. U kunt dit ook handmatig doen door afwisselend alle cellen van het veld "Aantal" op te geven en er een optelteken tussen te plaatsen. (= A1 + A2 +… A10). Het resultaat zal hetzelfde zijn.

Aanbevolen: