Hoe Een Koeler Te Kiezen: Tips

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koeler Te Kiezen: Tips
Hoe Een Koeler Te Kiezen: Tips

Video: Hoe Een Koeler Te Kiezen: Tips

Video: Hoe Een Koeler Te Kiezen: Tips
Video: Een camping koelbox kopen: Welke koelbox past bij mij? 2024, Mei
Anonim

Om te voorkomen dat sommige apparaten van een laptop of desktop computer bederven als gevolg van oververhitting, is het noodzakelijk om hiervoor een geschikte koeler te kiezen. Deze apparaten hebben verschillende kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen.

Hoe een koeler te kiezen: tips
Hoe een koeler te kiezen: tips

instructies:

Stap 1

Een vuistregel om eerst te begrijpen is dat de grootte van de ventilator er niet altijd toe doet. Vaak zijn er relatief kleine koelers met hoge prestaties. Selecteer de grootte van de ventilator die past bij het apparaat waarop u hem gaat aansluiten. Als we het hebben over een koeler die op een systeemeenheid is geïnstalleerd, is het beter om een relatief grote ventilator aan te schaffen.

Stap 2

Let goed op het mechanisme om de ventilator aan de apparatuur te bevestigen. Meestal worden hiervoor schroeven gebruikt. Elke koeler heeft meerdere montagegaten. Zorg ervoor dat deze gaten overeenkomen met de locatie en grootte van de gaten op de apparatuur. Anders kunt u de koeler niet op een standaard manier repareren.

Stap 3

Zorg voor speciale schroeven waarmee je de koeler gaat bevestigen. Houd er rekening mee dat de ventilator in sommige gevallen eenvoudig kan worden vastgelijmd. Deze methode kan worden gebruikt als de koeler is bevestigd aan koellichamen of de behuizing van de unit, en niet aan apparatuurkaarten.

Stap 4

Onderzoek de voedingskabel voor de ventilator. Let op de lengte en connector. Als u de koeler van de videokaart moet vervangen, is het aan te raden om de voeding op dit specifieke apparaat aan te sluiten. Maar soms is het mogelijk om stroom op het moederbord aan te sluiten. Zorg ervoor dat u de juiste connector op dit apparaat heeft.

Stap 5

Controleer de specificaties van de ventilator. We hebben het over de nominale rotatiesnelheid van de bladen en de mogelijkheid om deze te veranderen. Bepaal ook het maximale toerental. Zorg ervoor dat de bladen zo zijn geplaatst dat ze lucht op het apparaat blazen en niet naar de andere kant ervan.

Stap 6

Houd er rekening mee dat ventilatoren wat energie verbruiken. Als er een relatief zwakke voeding in de systeemeenheid is geïnstalleerd, moet u niet veel krachtige koelers aansluiten.

Aanbevolen: