Pro-tips: Hoe RAM Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Pro-tips: Hoe RAM Te Kiezen
Pro-tips: Hoe RAM Te Kiezen

Video: Pro-tips: Hoe RAM Te Kiezen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: BEST TIPS FOR 2GB u0026 3GB RAM DEVICES 🔥 BGMI PRO TIPS AND TRICKS FOR LOW END DEVICE | PUBG MOBILE 2023, Februari
Anonim

Random access memory is een van de belangrijkste en goedkoopste componenten van een computer. Met de juiste aanpak zal het kiezen van geheugen voor uw computer of laptop niet moeilijk zijn.

Pro-tips: hoe RAM te kiezen
Pro-tips: hoe RAM te kiezen

instructies:

Stap 1

Een vormfactor kiezen. De keuze is eenvoudig: DIMM is de standaard vormfactor voor computers, SO-DIMM is voor laptops.

Hoe RAM te kiezen?
Hoe RAM te kiezen?

Stap 2

Een soort kiezen. Er zijn slechts 3 soorten geheugen: DDR (bijna uit productie), DDR2 (langzaam geheugen) en DDR3 (modern en snel geheugen).

Wanneer u geheugen voor uw computer koopt, moet u controleren welk type geheugen uw moederbord ondersteunt. Dit kan via de programma's AIDA of Everest, of op de website van de fabrikant van de mat. planken. Het installeren van het verkeerde geheugen kan niet alleen het geheugen beschadigen, maar ook andere onderdelen van de computer.

Hoe RAM te kiezen?
Hoe RAM te kiezen?

Stap 3

Een standaard kiezen. De standaard is de maximale snelheid van het geheugen. Maar de werksnelheid wordt niet alleen beperkt door de standaard van het geheugen zelf, maar ook door de geheugenstandaarden die worden ondersteund door het moederbord (voor DDR en DDR2) of de processor (DDR3).

Voor DDR is PC-3200 de beste standaard. Voor DDR2 - PC2-6400. Voor DDR3 maakt de standaard niet zoveel uit, het geheugen is al erg snel.

Hoe RAM te kiezen?
Hoe RAM te kiezen?

Stap 4

We kiezen het volume. Elk moederbord heeft een maximale geheugenlimiet. Je vindt het op de website van de fabrikant van de mat. planken. Bovendien ondersteunen 32-bits besturingssystemen (Windows XP x86, Vista x86, Windows 7 x86) niet meer dan 3,5 GB geheugen, de rest zullen ze negeren.

Als de mat. het bord heeft verschillende slots voor geheugen, het is beter om meerdere beugels te kopen. 2 sticks van 2 GB werken veel efficiënter dan 1 strip van 4 GB.

Voor kantoorcomputers is het wenselijk om minimaal 3 GB geheugen te hebben, voor thuiscomputers - 4-6 GB, voor spelcomputers - van 8 tot 12 GB.

Hoe RAM te kiezen?
Hoe RAM te kiezen?

Stap 5

Een fabrikant kiezen. Kingston wordt terecht beschouwd als de beste fabrikant van RAM. Kies waar mogelijk het geheugen van deze fabrikant.

Hoe RAM te kiezen?
Hoe RAM te kiezen?

Populair per onderwerp