Hoe Een Diskette Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Diskette Te Verwijderen
Hoe Een Diskette Te Verwijderen

Video: Hoe Een Diskette Te Verwijderen

Video: Hoe Een Diskette Te Verwijderen
Video: FIX: The Disk Is Write Protected - How To Remove Write Protection 2024, Mei
Anonim

Een diskette met een scheve schuifklep kan vast komen te zitten in de drive. Het kan niet worden uitgetrokken door op de knop te drukken. Om de diskette te verwijderen, moet de drive worden verwijderd en gedemonteerd.

Hoe een diskette te verwijderen
Hoe een diskette te verwijderen

instructies:

Stap 1

Sluit het besturingssysteem af en wacht tot de computer automatisch wordt uitgeschakeld. Schakel de systeemeenheid en alle randapparatuur spanningsloos. Verwijder beide afdekkingen en scheid vervolgens beide kabels van de schijf (een van het moederbord, de andere van de voeding). Zorg ervoor dat u schetst hoe ze waren verbonden.

Stap 2

Verwijder aan beide zijden de schroeven waarmee het diskettestation aan het chassis is bevestigd. Trek het naar u toe of, als de behuizing is uitgerust met een ring over de schijf, in de tegenovergestelde richting. Raak in het tweede geval de videokaart niet aan - hiervoor moet u deze mogelijk tijdelijk verwijderen.

Stap 3

Verwijder de bovenklep van de schijf. Als het op zijn plaats wordt gehouden met schroeven, verwijder deze dan eerst. Gebruik een schroevendraaier om de schuifvleugel met kracht terug te brengen naar de middenpositie. Gebruik daarna dezelfde schroevendraaier om de diskette op te tillen en in de richting van de gleuf te leiden. Trek het er dan met je handen uit.

Stap 4

Inspecteer de drive op vreemde voorwerpen: paperclips, veren van diskettes, enz. Schud ze uit, probeer er dan een paar keer een werkende diskette in te steken en verwijder deze dan met de knop. Het mechanisme moet goed werken. Plaats het deksel op de schijf en controleer of het mechanisme nog werkt.

Stap 5

Installeer de schijf in omgekeerde volgorde in de computer. Sluit de kabels hierop aan volgens de tekening die je eerder hebt gemaakt. Een onjuiste aansluiting van de interfacekabel kan de poort op het moederbord beschadigen en de voedingskabel kan onvermijdelijk de schijf zelf beschadigen. Sluit de systeemeenheid, schakel de stroom in, wacht tot het besturingssysteem is geladen en controleer of de schijf in werking is. Als u gegevens wilt lezen van een diskette die u zojuist hebt verwijderd, verwijdert u de klep en de veer en plaatst u deze vervolgens, zonder de magnetische schijf aan te raken, in de drive, maakt u een reservekopie en verwijdert u deze vervolgens. Gebruik deze diskette niet meer.

Aanbevolen: