Een Externe Harde Schijf Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Externe Harde Schijf Aansluiten
Een Externe Harde Schijf Aansluiten

Video: Een Externe Harde Schijf Aansluiten

Video: Een Externe Harde Schijf Aansluiten
Video: Externe harde schijf: waar moet u op letten bij aanschaf? | Tip | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Het maakt niet uit hoeveel vrije ruimte op uw computer, als u een liefhebber bent van muziek, films, games of zelfs gewoon foto's en afbeeldingen van goede kwaliteit, dan zult u vroeg of laat worden geconfronteerd met het feit dat er niet genoeg ruimte is en u moet extra media kopen. Vaak blijft de keuze bij externe harde schijven. ze zijn compact en mobiel. Dus hoe sluit je ze aan?

Een externe harde schijf aansluiten
Een externe harde schijf aansluiten

instructies:

Stap 1

In feite is het aansluiten van een externe harde schijf op zich niet moeilijk. Het belangrijkste is om een werkende USB-connector te gebruiken.

Stap 2

Om een externe harde schijf op een computer aan te sluiten, is het dus helemaal niet nodig om deze laatste uit te schakelen. Moderne besturingssystemen zijn plug-and-play, wat letterlijk "plug and play / play" betekent. Dit betekent dat het systeem het nieuwe apparaat in realtime detecteert en opnieuw opstarten niet nodig is.

Stap 3

Externe schijven worden vaak geleverd met een USB-kabel die is verdeeld in 2 USB-stekkers. Dit betekent dat u een enkele stekker kunt gebruiken, wat het stroomverbruik van de schijf zal verminderen. Houd er echter rekening mee dat de gegevensoverdrachtsnelheid in dit geval ongeveer de helft is van wanneer u twee stekkers tegelijk aansluit.

Stap 4

Overweeg met welk type apparaat uw harde schijf zal communiceren. Is dit een laptop die op batterijen werkt, dan is het natuurlijk beter om 1 tak van de kabel te gebruiken. Als de laptop of computer wordt gevoed door het netwerk, gebruik dan gerust beide takken van het snoer en maak optimaal gebruik van het potentieel van de externe schijf.

Stap 5

Zoek een USB-connector op uw computer om de schijf aan te sluiten.

Het ziet eruit zoals op de foto.

Houd er rekening mee dat er verschillende soorten connectoren zijn, dus u moet de juiste kiezen voor uw model externe schijf.

Stap 6

Na het aansluiten geeft het systeem aan dat er nieuwe apparatuur is gevonden en klaar is voor gebruik.

Stap 7

Als dit niet gebeurt, probeer dan een andere connector te gebruiken, bijvoorbeeld op de achterwand van uw systeemeenheid. Als u alle connectoren hebt geprobeerd, maar er is geen resultaat, dan kunnen er twee conclusies zijn - u moet ofwel contact opnemen met de verkoper van de externe schijf om deze te vervangen, of het is de moeite waard om het moederbord te controleren - misschien ligt het probleem in het.

Aanbevolen: