Een Computer Aansluiten Op Een Modem

Inhoudsopgave:

Een Computer Aansluiten Op Een Modem
Een Computer Aansluiten Op Een Modem

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Modem

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Modem
Video: how to connect a internet modem to your computer 2024, Mei
Anonim

In de moderne wereld is er bijna niemand die niet bekend is met internet. Om toegang te krijgen tot dit netwerk, zijn er veel apparaten, een daarvan is een modem. Een correcte aansluiting van de computer op de modem is een garantie voor een stabiele werking.

Een computer aansluiten op een modem
Een computer aansluiten op een modem

instructies:

Stap 1

Professionele verbindingsdiensten zijn vrij duur, dus u kunt dit het beste zelf doen. Om een computer op een modem aan te sluiten, moet u zich aan de volgende volgorde houden:

Het is noodzakelijk om te beslissen over het type modem - dit kan extern of intern zijn. Voor een externe modem moet de computer een COM-poort hebben.

Stap 2

Het is noodzakelijk om de voedingseenheid van de modem op het lichtnet aan te sluiten en dienovereenkomstig de connector van de voedingseenheid aan te sluiten op de connector op de modem. Op het moederbord is een intern modem geïnstalleerd.

Stap 3

Sluit de modem aan op het telefoonnetwerk. Hiervoor zijn er twee connectoren - een voor het aansluiten van een modem en de andere voor het aansluiten van een telefoon. De verbinding wordt gemaakt met een standaard afgeschermde kabel, waarvan de stekker is gemarkeerd met DB25-M. Nadat u verbinding hebt gemaakt, moet u de functionaliteit van de telefoon controleren terwijl de computer is uitgeschakeld.

Stap 4

Vervolgens wordt het modem aangesloten op de computer. Wanneer aangesloten, zal de indicator op de modem oplichten en constant aan zijn.

Stap 5

Om te controleren of de modem correct is aangesloten, moet u een speciaal programma tot uw beschikking hebben en proberen te communiceren met een andere modem.

Stap 6

Om op uw computer aan de slag te gaan, moet u een nieuwe verbinding maken en alle instructies in het installatieprogramma volgen. De laatste stap is de knop "Voltooien". Daarna kunt u verbinding maken met de site van de internetprovider en als de verbinding succesvol is, zal de modem bepaalde klikken uitzenden. Als u zelf belt, hoort u pieptonen die aangeven dat de lijn bezet is. Na de uitgevoerde manipulaties kunt u aan de slag.

Stap 7

Het aansluiten van een computer op een modem vereist dat de gebruiker alle handelingen strikt volgens de instructies volgt, anders kan de apparatuur defect raken.

Aanbevolen: