Hoe Parktronic Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Parktronic Te Installeren
Hoe Parktronic Te Installeren

Video: Hoe Parktronic Te Installeren

Video: Hoe Parktronic Te Installeren
Video: HOE TE INSTALLEREN PARKEER SENSOREN MET DE CAMERA IN DE AUTO MET HUN HANDEN. 2024, April
Anonim

Veilig achteruitrijden is een van de prioriteiten voor de verkeersveiligheid en een garantie voor het verminderen van het aantal ongevallen. Parkeerradar is de belangrijkste assistent van de bestuurder bij het achteruitrijden. Dus hoe rust je je vierwielige "vriend" goed uit met dit slimme apparaat?

Hoe Parktronic te installeren
Hoe Parktronic te installeren

instructies:

Stap 1

Voordat u de parkeersensoren installeert, moet u beslissen welk type radar u wilt. Parkeersensoren zijn er met en zonder display, die een naderend obstakel alleen met een piepsignaal waarschuwen. Ook kunnen parkeersensoren worden onderverdeeld, afhankelijk van het aantal sensoren, dat varieert van 2 tot 8. Afhankelijk van het aantal sensoren verandert ook de prijs van de radar en de complexiteit van de installatie.

Stap 2

Houd er rekening mee dat parkeersensoren zowel aan de voorzijde (parkeersensoren voor) als aan de achterbumper (parkeersensoren achter) van de auto kunnen worden gemonteerd. Momenteel detecteert bijna alle parktronic een obstakel op een afstand van maximaal 2 meter met een vrij hoge nauwkeurigheid.

Stap 3

Afhankelijk van de installatiemethode zijn parkeersensoren onderverdeeld in pengat en overhead. Inzetsensoren zijn de meest voorkomende in Rusland. Om ze te installeren, boort u het vereiste aantal gaten in de bumper, die is geselecteerd voor het installeren van de parkeersensoren. Maak de gaten met een speciaal gereedschap - een snijder, die altijd wordt meegeleverd in de parkeersensorenset.

Stap 4

Verdeel bij het installeren van de parkeersensoren de parkeersensoren zo rond de omtrek van de bumper dat ze zich op gelijke afstand van elkaar bevinden. Dit is nodig zodat er tijdens de werking van de parkeersensoren geen dode zones zijn - zones waarin de radar obstakels "niet ziet". Dode hoeken kunnen uw voertuig beschadigen. Insteekparkeersensoren hebben afgedichte connectoren waarmee u ze kunt loskoppelen en aan de draden kunt bevestigen. Dit vergemakkelijkt de installatie en eventuele vervanging in het geval van het verwijderen en installeren van de bumper.

Stap 5

Nadat u het vereiste aantal gaten in de achterbumper heeft geboord, sluit u de parkeersensoren aan op de draden die naar de achteruitrijlichten gaan. Sluit de voorste parkeersensoren aan op de remlichtdraden. Je kunt ook een extra knop maken om de parkeerradar aan de voorkant uit te schakelen, wat erg handig is bij lang stilstaan in de file.

Aanbevolen: