Hoe Windows XP Te Repareren Zonder Opnieuw Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP Te Repareren Zonder Opnieuw Te Installeren
Hoe Windows XP Te Repareren Zonder Opnieuw Te Installeren

Video: Hoe Windows XP Te Repareren Zonder Opnieuw Te Installeren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Upgrade Windows XP Home to Professional Without Reinstalling 2023, Februari
Anonim

Het komt voor dat het besturingssysteem Windows XP als gevolg van bepaalde gebeurtenissen ernstige storingen geeft, weigert te laden of opstart, maar het werkt met ernstige fouten. Het is niet altijd nodig om het systeem opnieuw te installeren om de functionaliteit te herstellen. Soms is het voldoende om de herstelhulpmiddelen te gebruiken die in Windows XP zijn ingebouwd.

Hoe Windows XP te repareren zonder opnieuw te installeren
Hoe Windows XP te repareren zonder opnieuw te installeren

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste, maar toch behoorlijk effectieve oplossing is om de procedure "Systeemherstel" te gebruiken die in Windows XP en hoger is ingebouwd. Start uw computer op in de veilige modus. Om dit te doen, drukt u tijdens het opstarten op F8 en selecteert u "veilige modus" in het menu met opstartopties van het systeem.

Stap 2

Klik in de veilige modus op Start - Programma's - Bureau-accessoires - Extra - Systeemherstel. Het programma zal u vragen een herstelpunt te selecteren om terug te draaien naar de aanmaakdatum. Selecteer de datum waarop u geen problemen met de werking van het systeem hebt waargenomen. Na het herstellen van de bestanden die nodig zijn voor het systeem, zal de computer opnieuw opstarten in de standaardmodus.

Stap 3

Als Systeemherstel is uitgeschakeld en er geen herstelpunten zijn gemaakt, of als het terugdraaien van het systeem de problemen niet helpt oplossen, gebruikt u het hulpprogramma Systeembestandscontrole en -herstel. Klik op Start - Uitvoeren. Voer in het opdrachtvenster "sfc / scannow" in. Het verificatiehulpprogramma wordt gestart. Als het systeembestandsfouten detecteert, zal dit programma u vragen om de systeemdistributiediskette in het cd-rom-station te plaatsen en automatisch de Windows-systeembestanden kopiëren en herstellen. Start uw computer opnieuw op nadat deze klaar is met werken.

Populair per onderwerp