Hoe Geheugen Eruitziet In Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Geheugen Eruitziet In Een Computer
Hoe Geheugen Eruitziet In Een Computer

Video: Hoe Geheugen Eruitziet In Een Computer

Video: Hoe Geheugen Eruitziet In Een Computer
Video: How To Remove a Computer Virus 2024, April
Anonim

Een computer is een complex technisch apparaat waarvan de processen niet bij iedereen bekend zijn. Sommige zijn echter interessant om te begrijpen. Bijvoorbeeld in hoe computergeheugen eruit ziet!

De harde schijf is het interne geheugen van de computer
De harde schijf is het interne geheugen van de computer

Als we de kwestie van de interne structuur van een pc bespreken, kunnen we niet anders dan opmerken hoe het geheugen eruitziet op een computer. Houd er dus rekening mee dat de harde schijf verantwoordelijk is voor de hoeveelheid geheugen in de computer. Afhankelijk van de capaciteit verschilt ook de hoeveelheid geheugen die is toegewezen voor het opslaan van gegevens op een pc.

Hoe een harde schijf eruitziet

Dit onderdeel van de gegevensopslagmachine is een metalen schijf die is ingesloten in een kleine doos. In de doos bevinden zich naast de schijf zelf ook een geïntegreerde schakeling, een tuimelaar en kleinere hulponderdelen. Als je de doos voor je neerzet, met de schijf naar boven, kun je zien dat de schijf die zich bovenaan bevindt, aan alle kanten behalve de onderkant, wordt begrensd door de doos. Aan de onderkant is een printplaat en een tuimelaar bevestigd aan de motor, die het geheugenapparaat in beweging zet. Op de schijf zelf zijn er veel kleine cirkelvormige inkepingen waarop gegevens worden geschreven.

De principes van de harde schijf

De printplaat ondersteunt de soepele werking van de schijf en synchroniseert dit werk ook snel met de computer, het ondersteunt ook de werking van de elektromotor en daarmee de snelheid van het schrijven en lezen van informatie van de media.

De rocker speelt misschien de belangrijkste rol in de werking van het apparaat, omdat hij verantwoordelijk is voor de snelheid van het lezen van bepaalde gegevens, evenals voor hun opslag. Het einde is verdeeld in verschillende delen, zodat het mogelijk is om met meerdere programma's tegelijk te werken. Bij het lezen en schrijven van gegevens raakt de rocker echter niet de schijf zelf, maar bevindt zich op een afstand van 5000 keer minder dan iemands haar. In dit systeem werkt alles soepel en nauwkeurig.

Door de krachten van elektriciteit en magnetisme kan de tuimelaar meer dan zestig positieverschuivingen per seconde maken, terwijl elke afwijking van een fractie van een millimeter beladen is met schade aan de harde schijf als opslagmedium. Als we bedenken hoe informatie wordt opgeslagen, dan is alles veel eenvoudiger. Bytes aan informatie worden naar de corresponderende tracks geschreven, zoals op een gewone schijf. In dit geval wordt elke sectie van de tracks op de schijf toegewezen aan zijn eigen plaats voor het opslaan van gegevens op de pc.

Het apparaat en de algoritmen van de harde schijf verschillen niet veel van de gebruikelijke, waarop we allemaal films en de nodige informatie opnemen, maar in dit geval is de geheugenreserve veel groter en is de schijf zelf al uitgerust met hulp apparaten voor lezen, schrijven en converteren.

Aanbevolen: