Hoe Een Japans Toetsenbord Eruitziet

Inhoudsopgave:

Hoe Een Japans Toetsenbord Eruitziet
Hoe Een Japans Toetsenbord Eruitziet

Video: Hoe Een Japans Toetsenbord Eruitziet

Video: Hoe Een Japans Toetsenbord Eruitziet
Video: A Keyboard Made Of Wood? 2024, April
Anonim

De Japanse taal bevat een groot aantal verschillende karakters. Om zonder problemen met een inwoner van dit land te praten, volstaat het om ongeveer tweeduizend te weten. Maar als je vakkundig met drieduizend werkt, zal niemand tegen zijn. Een natuurlijke vraag rijst hoe een Japans computertoetsenbord eruitziet met zo'n groot aantal tekens.

Hoe een Japans toetsenbord eruitziet
Hoe een Japans toetsenbord eruitziet

instructies:

Stap 1

De Japanners gebruiken drie alfabetten: hiragana, katakana en kanji. Met behulp van hiragana worden Japanse woorden opgenomen, en katakana is nodig om woorden op te schrijven die uit andere talen zijn geleend. Elk van deze alfabetten bevat 47 tekens, evenals 73 afgeleiden. Het derde alfabet - kanji, of hiërogliefen, bevat de meest complexe karakters, waarvan het gebruik bepaalde vaardigheden vereist.

Stap 2

Een Japans boek kan letters uit alle drie de alfabetten bevatten. Maak je echter geen zorgen over het Japanse toetsenbord, het heeft niet al deze symbolen, hiërogliefen en letters uit het alfabet in de taal. Het moderne Japanse toetsenbord verschilt in feite niet van het Europese of Russische toetsenbord. Op een Japans toetsenbord wordt tekst in het Latijn getypt en vervolgens automatisch geconverteerd naar het Japans. Voor elk woord kun je een contextmenu oproepen met verschillende mogelijke varianten van het schrijven van een bepaald woord met hiërogliefen.

Stap 3

Trouwens, het Japanse besturingssysteem Windows verschilt alleen van het Russische omdat alle inscripties in het Japans zijn vertaald. Het Japanse toetsenbord fungeert als een converter van Latijnse woorden naar Japanse karakters. Het meest voorkomende toetsenbord is eenvoudig te converteren naar het Japans, het enige wat u hoeft te doen is de taal te wijzigen.

Stap 4

Interessanter is het Chinese toetsenbord, omdat deze taal wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van negen groepen dialecten. Bovendien zijn alle toetsenborden in een bepaald land gecategoriseerd als rechtshandig, linkshandig, verticaal en horizontaal. Meestal is het Chinese toetsenbord verdeeld in vijf zones, omdat de Chinese karakters vijf vergelijkbare delen in hun schrift hebben.

Stap 5

Het Chinese lettersymbool kan worden vergeleken met een puzzel, samengesteld uit bepaalde stokken en streepjes. De gemiddelde Chinese blogger maakt ongeveer vijfhonderd klikken per minuut, terwijl hij ongeveer 160 tekens opneemt.

Aanbevolen: