Hoe Het Geheugen Op Een Computer Uit Te Breiden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Op Een Computer Uit Te Breiden
Hoe Het Geheugen Op Een Computer Uit Te Breiden

Video: Hoe Het Geheugen Op Een Computer Uit Te Breiden

Video: Hoe Het Geheugen Op Een Computer Uit Te Breiden
Video: Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit 2024, April
Anonim

Vaak hebben gebruikers van een personal computer behoefte om het RAM-geheugen van de computer te vergroten. Werkgeheugen (of RAM) computergeheugen - Random Access Memory (RAM) - bestaat volledig uit halfgeleiderkristallen (chip - chips) en slaat deze apparaatinformatie slechts tegelijk op wanneer de computer is ingeschakeld.

Hoe het geheugen op een computer uit te breiden
Hoe het geheugen op een computer uit te breiden

Noodzakelijk

Computer, moederbord, RAM-slots, voeding

instructies:

Stap 1

Wanneer de stroom wordt uitgeschakeld, gaat de inhoud van het RAM-geheugen voor altijd verloren. Heel vaak wordt dit geheugen random access memory (RAM) genoemd. Dit opslagapparaat bevindt zich in de computer op de hoofdkaart (moederbord) of op extra geheugenkaarten. Voordat ze worden geanalyseerd en op een monitor worden weergegeven, worden alle gegevens eerst in het geheugen opgeslagen. Alle scripts en applicatiesoftwarebestanden staan bijvoorbeeld meestal op harde schijven.

Stap 2

Wanneer u een programma uitvoert, worden alle bestanden verplaatst (geladen) naar het RAM-geheugen voor verdere verwerking. Ook dient het geheugen voor de tijdelijke opslag van gegevens en applicatieprogramma's. Kortom, hoe meer geheugen een computer heeft, hoe complexere programma's op uw pc kunnen worden uitgevoerd. De hoeveelheid RAM in uw computer kan worden vergroot door een extra geheugenkaart in een speciale sleuf op het moederbord te plaatsen, of door extra geheugenmodules aan te sluiten op een reeds geïnstalleerde RAM-kaart.

Stap 3

U kunt een 16 MB RAM-kaart in uw computer installeren, samen met de 8 MB die u al heeft. U kunt ook de RAM-kaarten van uw pc, extra geheugenchips op lege plaatsen plaatsen. Random Access Memory is nodig voor het opslaan van gegevens (documenten) die momenteel door een computer worden verwerkt. Het programma dat momenteel wordt uitgevoerd, wordt, net als bijna alle besturingssystemen, opgeslagen en verwerkt in het RAM-geheugen van de computer.

U kunt het RAM-geheugen van de computer uitbreiden met vier sleuven, die elk van 512 MB tot 8 GB kunnen zijn.

Aanbevolen: