Een Optische Drive Vervangen?

Inhoudsopgave:

Een Optische Drive Vervangen?
Een Optische Drive Vervangen?

Video: Een Optische Drive Vervangen?

Video: Een Optische Drive Vervangen?
Video: How To: Replace the Optical Drive in your Playstation 4! 2024, April
Anonim

Bij het kopen van een computer let de gemiddelde gebruiker meestal op de belangrijkste kenmerken van de systeemeenheid: processorfrequentie, RAM-grootte, capaciteit van de harde schijf, vermogen van de videokaart. De parameters van een optische drive en vele andere componenten worden vaak pas ontdekt tijdens de werking van een computer. Als het optische station om de een of andere reden niet voor u werkt, kunt u het het beste laten vervangen door een servicecentrum.

Een optische drive vervangen?
Een optische drive vervangen?

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - mes.

instructies:

Stap 1

Als u besluit de schijf zelf te vervangen, moet u eerst de computer volledig spanningsloos maken en alle metalen sieraden verwijderen. Dit is voor uw veiligheid.

Stap 2

Koppel alle kabels los van de systeemeenheid en plaats deze op een geschikte plaats voor het werk. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de schroeven aan de achterkant van de systeemeenheid te verwijderen waarmee de zijdeksels zijn bevestigd.

Stap 3

Verwijder beide zijbehuizingsdeksels als: het optische station is aan beide zijden op de framebeugels bevestigd.

Stap 4

Houd er rekening mee dat alle aansluitingen van de optische drive waarschijnlijk worden afgedicht met epoxy- of siliconenkit. Om de kabels en kabels los te koppelen van het apparaat dat u wilt vervangen, moet de verzegeling worden afgesneden. Houd er rekening mee dat hierdoor automatisch uw recht op garantieservice voor uw computer komt te vervallen.

Stap 5

Het is vrij moeilijk om fouten te maken bij het aansluiten van draden, omdat: ze hebben allemaal verschillende stekkers, maar als je nog twijfelt, is het beter om het aansluitschema te schetsen voordat je ze loskoppelt. In dit geval is het aan te raden stukjes plakband of stickers op de bovenzijde van de pluggen te plakken. Dit zorgt voor de juiste aansluiting van de lussen op het nieuwe apparaat.

Stap 6

Koppel nu alle kabels los van de schijf en draai de schroeven los waarmee deze aan het frame van de systeemeenheid is bevestigd. U zult zien dat de schijf vrij kan bewegen op de beugels. Schuif hem uit de systeemeenheid en plaats een nieuwe.

Stap 7

Schroef het gedeeltelijk aan het frame met schroeven voor eenvoudige montage. Wanneer u de schijf precies uitlijnt met het voorpaneel van de computer, kunnen de schroeven helemaal worden vastgedraaid. Haast u echter niet: het is handiger om kabels aan te sluiten als het apparaat niet stevig is bevestigd.

Stap 8

Sluit kabels en kabels aan op het nieuwe optische station volgens het diagram. Besteed speciale aandacht om ervoor te zorgen dat alle stickers bovenop zitten. Als u dit niet doet, kunnen de contactvoeten beschadigd raken, zowel op de stekkers als op de actuator zelf.

Stap 9

Wanneer alle benodigde kabels zijn aangesloten, lijnt u het optische station uit met het voorpaneel van de systeemeenheid en draait u de montageschroeven helemaal vast. Installeer de zijbehuizingsdeksels en zet ze vast. Sluit de kabels voor de monitor en andere randapparatuur aan. Zet uw computer aan.

Stap 10

Nadat het besturingssysteem is opgestart, detecteert het nieuwe hardware, herkent het het als een cd-rom-station en installeert het de meest geschikte stuurprogramma's ervoor. Het optische station is nu klaar voor gebruik. Als er echter een speciale schijf bij het apparaat is geleverd, is het beter om de stuurprogramma's opnieuw te installeren - met de "native" software heeft de cd-rom veel meer mogelijkheden en werkt hij veel efficiënter.

Aanbevolen: