Een Cartridge In Een Printer Vervangen

Inhoudsopgave:

Een Cartridge In Een Printer Vervangen
Een Cartridge In Een Printer Vervangen

Video: Een Cartridge In Een Printer Vervangen

Video: Een Cartridge In Een Printer Vervangen
Video: Een cartridge vervangen - HP Deskjet 2050 All-in-One printer 2024, Mei
Anonim

Het vervangen van een cartridge is een van de meest voorkomende handelingen waarmee printerbezitters worden geconfronteerd. Het is belangrijk om dit zorgvuldig te doen, aangezien de kans op schade aan de cartridge of de printer groot is. Bij het vervangen van een laserprintercartridge is het ook belangrijk om het contact met de kleurstof, die zeer giftig is, tot een minimum te beperken.

Een cartridge in een printer vervangen
Een cartridge in een printer vervangen

instructies:

Stap 1

Om de lintcassette in Epson-printers te vervangen, moet u eerst de machine uitschakelen. Als de printer net aan was, moet u een paar minuten wachten totdat de printkop is afgekoeld.

Stap 2

Open de printerkap en verwijder deze. Verwijder indien nodig de papierspaneenheid.

Stap 3

Verwijder de oude cartridge door op de bijbehorende lipjes te drukken. Plaats de nieuwe cartridge zo dat de geleidepennen op het ontwerp precies in de montagesleuven op de printer zelf passen. Plaats het lint op de cartridge en plaats het deksel terug.

Stap 4

Als we het hebben over Epson-inkjetprinters, dan gebeurt de vervanging op een iets andere manier. Open de klep en druk op de inktwisselknop om de printkop naar de juiste positie te verplaatsen.

Stap 5

Open de cartridgeklep. Verwijder het gebruikte reservoir, plaats een nieuwe. Sluit de klep van het compartiment en de klep van de printer. Druk nogmaals op de inktvervangingsknop. De cartridge is vervangen.

Stap 6

Open de printerkap om de Epson-tonercartridge te verwijderen. Daaronder, aan de linkerkant, zie je een rechthoekig gat met een hendel erin. Klik erop en begin de trommel zelf te draaien. Om nieuwe toner te installeren, plaatst u deze eenvoudig in de lege ruimte.

Stap 7

Om inkt in HP-cartridges te vervangen, moet u ook eerst de printerkap openen. Druk op de inktvervangingsknop. Zodra de inktwagen dicht is, drukt u op de cartridge en verwijdert u deze. Nadat u nieuwe toner hebt geïnstalleerd, sluit u de klep en drukt u op de overeenkomstige knop op de printer.

Stap 8

Canon-printers schuiven de cartridgewagen automatisch uit wanneer de klep wordt opgetild. Aan de zijkant van elke inkttank zit een vergrendeling, door eraan te trekken kunt u de gewenste cartridge er gemakkelijk uittrekken. Om nieuwe toner te installeren, plaatst u deze eenvoudig in een lege sleuf totdat u een klikgeluid hoort.

Aanbevolen: