Een Optische Muis Repareren

Inhoudsopgave:

Een Optische Muis Repareren
Een Optische Muis Repareren

Video: Een Optische Muis Repareren

Video: Een Optische Muis Repareren
Video: 🐭 How to - Microsoft Wireless Mouse teardown and repair of the scroll wheel 🐭 2024, Mei
Anonim

Een optische muis is een essentieel kenmerk van elke computer. Zelfs de eigenaren van draagbare laptops kopen een "knaagdier", omdat het veel handiger is om mee te werken. Maar heel vaak gaat de muis kapot. Haast je niet om je niet-werkende apparaat weg te gooien, want je kunt proberen het te reanimeren.

Een optische muis repareren
Een optische muis repareren

Noodzakelijk

  • - latex handschoenen;
  • - een set schroevendraaiers van verschillende groottes;
  • - vergrootglas;
  • - soldeerbout;
  • - schaar of administratief mes.

instructies:

Stap 1

Ontdek de symptomen van een kapotte optische muis. Ze kunnen compleet anders zijn. Als de muis te traag of te snel is geworden om op uw bewegingen te reageren, kan het probleem liggen in de afgebroken instellingen op de computer. In een speciaal menu kunt u het gevoeligheidsniveau van uw apparaat aanpassen.

Stap 2

Kijk goed naar het mechanisme van de knoppen als een van hen niet meer reageert op het indrukken. Verstopt vuil kan de oorzaak zijn. Verwijder voorzichtig alle bouten die de twee carrosseriedelen met elkaar verbinden. Vind alle plastic clips. Breid ze uit. Doe alles heel soepel en voorzichtig om de kwetsbare plastic vergrendelingen niet per ongeluk te breken.

Stap 3

Reinig de binnenkant van de muis met een halfharde borstel. Onderzoek de kapotte knop zelf. Controleer de functionaliteit zonder de plastic behuizing. Als het zonder functioneert, kan een afgesleten deel van de behuizing de oorzaak van defecten worden, waardoor de knop niet helemaal wordt ingedrukt. Herstel in dit geval het versleten element met lijm of epoxy.

Stap 4

Controleer alle draadverbindingen. Sluit je muis aan op je computer en kijk of het rode optische element aan de achterkant brandt. Richt het nooit op uw ogen, omdat deze laserstraal het netvlies negatief kan beïnvloeden!

Stap 5

Haal de lens eruit en controleer de integriteit ervan. Als er krassen op zitten, moet de oude lens worden vervangen door een nieuwe. Je kunt proberen een muis zonder lens te gebruiken, maar de helderheid van de reactie op bewegingen zal merkbaar slechter zijn.

Stap 6

Een veelvoorkomende oorzaak van breuk is het schuren van de draad bij het gat in de behuizing van de optische muis. Knip in dit geval een stuk draad af, strip het en soldeer het opnieuw in de connectoren.

Stap 7

Als geen van de bovenstaande methoden u heeft geholpen om de muis te repareren, breng hem dan naar een specialist of koop een nieuwe.

Aanbevolen: