Een Optische Muis Demonteren

Inhoudsopgave:

Een Optische Muis Demonteren
Een Optische Muis Demonteren

Video: Een Optische Muis Demonteren

Video: Een Optische Muis Demonteren
Video: 🐭 How to - Microsoft Wireless Mouse teardown and repair of the scroll wheel 🐭 2024, Mei
Anonim

Het komt voor dat een optische muis willekeurig zijn prestaties verliest en herstelt wanneer de kabel wordt geschud op het punt van binnenkomst in de behuizing. Dit is waar het muissnoer het vaakst rafelt bij intensief gebruik. Om de manipulator te repareren, is het belangrijk om deze correct te demonteren.

Een optische muis demonteren
Een optische muis demonteren

instructies:

Stap 1

Koppel de muis los van de computer. Zoek de schroeven aan de onderkant en verwijder ze. Probeer de armbehuizing te openen door de bovenklep aan de kant tegenover de kant van de kabelinvoer los te wrikken.

Stap 2

Als u de muis niet kunt openen, moet u de plaats vinden waar de verborgen schroeven zich bevinden. Ze zijn meestal te vinden onder rubberen voetjes of stickers. Houd er rekening mee dat in het tweede geval, het verwijderen of doorboren van de sticker uw recht op garantiereparatie van de muis ongeldig maakt. Zorg ervoor dat u de rubberen voetjes bewaart, omdat het onhandig is om de manipulator zonder deze te gebruiken.

Stap 3

Trek met de muis open het wieltje voorzichtig naar buiten. Het is meestal uitgerust met een as, waarvan het ene uiteinde in een gedeelde verbinding is gemonteerd en het andere in een gat in de encoder. Til de as vrij, iets boven het draaipunt en trek dan voorzichtig het andere uiteinde uit de encoder.

Stap 4

Draai alle schroeven los waarmee het bord is bevestigd, maak het vervolgens los uit de vergrendelingen en verwijder het. Scheid de plastic optische kap met de lens en het prisma van het bord (ze zijn gemaakt als een enkele eenheid).

Stap 5

Laat de meerpolige connector aan het uiteinde van de kabel aangesloten op het muisbord. Gebruik een tang om het snoer door te knippen voordat u de behuizing binnengaat. Strip de kabelgeleiders. Verwijzend naar de kleuren van de geleiders die het bord binnenkomen vanaf de zijkant van de meerpolige connector, soldeer de snoergeleiders, die dezelfde kleuren hebben, aan de contactvlakken aan de achterkant van het bord op de plaats waar de meerpolige connector is gesoldeerd.

Stap 6

Zonder de muis te monteren, sluit u deze aan op de computer en controleert u of de LED brandt en of er een reactie is op de rotatie van het wiel door op de toetsen te drukken. Door een optische overlay op het bord te plaatsen, kun je de reactie op beweging controleren. Als een USB-aanwijsapparaat wordt gerepareerd, kan het tegelijkertijd worden aangesloten op een andere muis, die zowel een USB- als een PS / 2-interface kan hebben. Houd er rekening mee dat een aanwijsapparaat met een PS / 2-interface niet kan worden aangesloten wanneer de computer al is opgestart - het wordt mogelijk pas gedetecteerd na een herstart … Nadat u zeker weet dat alles werkt, koppelt u de muis opnieuw los.

Stap 7

Leid de kabel zo dat deze het sluiten van de behuizing, het indrukken van alle toetsen en het draaien van het wiel niet hindert. Zet de manipulator in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Vergeet niet om zelfs kleine onderdelen, zoals de optische rand of rubberen voetjes, terug te plaatsen.

Stap 8

Sluit de muis aan op uw computer en zorg ervoor dat deze werkt.

Aanbevolen: