Hoe De Processor Niet Oververhitten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Niet Oververhitten?
Hoe De Processor Niet Oververhitten?

Video: Hoe De Processor Niet Oververhitten?

Video: Hoe De Processor Niet Oververhitten?
Video: iPhone 13 Pro Motherboard Separation – The Hottest CPU? 2024, Mei
Anonim

Het grootste probleem met relatief oude computers is de verhoogde belasting van de centrale processor. Om te voorkomen dat dit apparaat door oververhitting verslechtert, moet het goed worden gekoeld.

Hoe de processor niet oververhitten?
Hoe de processor niet oververhitten?

Noodzakelijk

Snelheidsfan

instructies:

Stap 1

Onthoud eerst één nuance: je moet de centrale processor niet overklokken als dat niet nodig is. Als u de werksnelheid van dit apparaat verhoogt en de spanning erop zet, kan de processor heter worden.

Stap 2

Download het SpeedFan-programma. Installeer en schakel het in. Open het menu "Metrieken". Aan de rechterkant van dit menu worden de temperaturen weergegeven van die apparaten waarop speciale sensoren zijn geïnstalleerd. Onderaan het menu staan de nummers van de ventilatoren en hun rotatiesnelheid in procenten.

Stap 3

Als u een specifiek apparaat voor betere koeling moet zorgen, klikt u op de pijl "Omhoog" naast de naam van de geselecteerde ventilator.

Stap 4

Soms wordt de oververhitting van de processor veroorzaakt door slechte kwaliteit of oud thermisch vet. Vervang het. Zet uw computer uit en demonteer de systeemeenheid. Zoek het koellichaam en de ventilator op de processor en maak ze los van het moederbord. Vergeet niet om de stroom naar de ventilator los te koppelen.

Stap 5

De processor zelf hoeft niet uit de socket te worden verwijderd. Breng een kleine hoeveelheid koelpasta aan op de zichtbare kant van de processor. Installeer het koellichaam en beweeg het lichtjes in verschillende richtingen om een gelijkmatige verdeling van de koelpasta te garanderen. Zet de radiateur vast.

Stap 6

Wacht ongeveer een half uur, zodat de koelpasta gelijkmatiger en droog kan worden. Ga nu rechtstreeks met de koelventilator om. Neem eerst een wattenstaafje, week het in een alcoholoplossing en veeg het stof van de mesjes. Zorg ervoor dat de messen vrij kunnen draaien zonder geluid te maken.

Stap 7

Plaats de ventilator op het koellichaam en schakel deze in. Zet uw computer aan. Voer het SpeedFan-programma uit en controleer de temperatuur van de apparaten.

Stap 8

Start uw computer opnieuw op en open het BIOS-menu. Zoek de instellingen voor systeembeveiliging en schakel de computer automatisch uit in geval van overschrijding van de temperatuurlimieten.

Aanbevolen: