Hoe Kom Je Erachter Of De Processor Is Doorgebrand Of Niet?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Of De Processor Is Doorgebrand Of Niet?
Hoe Kom Je Erachter Of De Processor Is Doorgebrand Of Niet?

Video: Hoe Kom Je Erachter Of De Processor Is Doorgebrand Of Niet?

Video: Hoe Kom Je Erachter Of De Processor Is Doorgebrand Of Niet?
Video: Ремонт модуля стиральной машины Samsung (Как заменить процессор?) 2024, April
Anonim

Een burn-out van een computerelement is altijd een vervelende gebeurtenis. Gewoonlijk is dergelijke apparatuur moeilijk te repareren en duur om te vervangen. Maar voordat u nieuwe hardware koopt, moet u weten wat er precies is doorgebrand. De computerprocessor brandt niet zo vaak, maar u moet ermee beginnen.

Hoe kom je erachter of de processor is doorgebrand of niet?
Hoe kom je erachter of de processor is doorgebrand of niet?

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan. Luister naar de signalen die de BIOS-speaker afgeeft. Bepaal in de instructies voor BIOS-waarschuwingen de oorzaak van de storing. Dit zal u helpen uw zoekopdracht te verfijnen. Het feit is dat een burn-out van de processor zelden door het BIOS wordt veroorzaakt, dus als u geen signalen vindt, neemt het vermoeden van de processor toe. Soms gebeurt het dat wanneer je de computer aanzet, alle koelers werken, maar het beeldscherm niet aangaat. Haast je niet om te zondigen op de videokaart, als deze niet goed werkt, laat het BIOS je dit weten met zijn signalen.

Stap 2

Demonteer de systeemeenheid. Verwijder de CPU-koeler. Schroef vervolgens de radiator los of verwijder deze met speciale vergrendelingen. Als de processor is opgebrand, ruik je een karakteristieke geur. Maar, zoals de praktijk laat zien, bestaat het misschien niet. Kijk ook rond in het stopcontact. Het kan zwart worden, wat wijst op een burn-out. Probeer je koelpasta te vervangen. Denk eraan onderdelen niet te bedekken met een dikke laag pasta. Het moet dun en uniform zijn. Monteer daarna de processor en zet de computer aan. Als het beeldscherm niet oplicht, is de kans op een burn-out van de processor vrij groot.

Stap 3

Controleer de hardware op een andere computer. Na het voltooien van de eerste twee stappen, test u de processor op een andere computer. Dit is de zekerste manier om te bepalen of je kernel gezond is. Maar hij is ook de gevaarlijkste. Er is een mogelijkheid dat het moederbord van een andere computer doorbrandt. Dus wees voorzichtig. Zet de computer niet te lang aan als u ervan overtuigd bent dat de processor defect is. Zodra u uw processor in een andere computer installeert, moet u er thermische pasta op aanbrengen en op het koellichaam. Zet vervolgens uw computer aan. Als het beeldscherm oplicht, werken alle systemen normaal, dan is je processor in orde. Anders moet je hem vervangen.

Aanbevolen: