Hoe Te Controleren Of Windows Een Licentie Heeft Of Niet?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Of Windows Een Licentie Heeft Of Niet?
Hoe Te Controleren Of Windows Een Licentie Heeft Of Niet?

Video: Hoe Te Controleren Of Windows Een Licentie Heeft Of Niet?

Video: HOE KAN IK WINDOWS ACTIVEREN? | TechTime 2022, December
Anonim

Besturingssystemen van de Windows-familie zijn de onbetwiste leiders in gebruik onder alle besturingssystemen. Windows behoort tot de categorie van betaalde besturingssystemen, wat betekent dat u een gelicentieerd exemplaar moet gebruiken. De gebruiker wordt vaak geconfronteerd met de taak om de licentie van het gebruikte exemplaar van Windows te controleren.

Hoe te controleren of Windows een licentie heeft of niet?
Hoe te controleren of Windows een licentie heeft of niet?

instructies:

Stap 1

Als u een computer hebt gekocht met een geïnstalleerde versie van Windows, moet deze een licentie hebben. U kunt dit als volgt controleren. Haal de computersysteemeenheid eruit. Bekijk het voor een Windows-logosticker met een merknaam. Deze bevindt zich meestal op het zijpaneel van de systeemeenheid. De aanwezigheid ervan geeft aan dat een gelicentieerd exemplaar van Windows op de computer is geïnstalleerd. Dit is het geval als u, na de aankoop van uw computer, het besturingssysteem niet opnieuw hebt geïnstalleerd of het opnieuw hebt geïnstalleerd vanaf dezelfde gelicentieerde schijf.

Stap 2

U kunt Windows op een andere manier controleren op licenties. Hiervoor is een speciaal programma nodig. U kunt het downloaden van de officiële website van Microsoft. Volg de link om het programma te downloaden http://www.microsoft.com/genuine/validate/. Lees de informatie op de pagina die wordt geopend, evenals de privacyverklaring. Als u akkoord gaat met de verklaring, gaat u verder met het downloaden van het programma. Klik hiervoor op de link "Download" op de geopende pagina. Zodra het downloaden is voltooid, opent u het gedownloade bestand en volgt u de instructies die verschijnen

Stap 3

Als u een Windows 7-besturingssysteem hebt geïnstalleerd, kunt u een speciale update gebruiken die is ontworpen om het gelicentieerde exemplaar van Windows te controleren. Als u de automatische systeemupdatemodus hebt geïnstalleerd, moet deze update op u worden geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, kunt u het downloaden van de officiële website van Microsoft. Volg hiervoor de link http://support.microsoft.com/kb/971033/. Download het servicepack voor de juiste versie van Windows - 32-bits of 64-bits, afhankelijk van wat u hebt geïnstalleerd.

Populair per onderwerp