Hoe De Voeding Aan Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Voeding Aan Te Zetten?
Hoe De Voeding Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Voeding Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Voeding Aan Te Zetten?
Video: Calorieën berekenen en voeding bijhouden met My Fitness Pal // OPTIMAVITA 2024, Mei
Anonim

AT- en ATX-computervoedingen kunnen ook buiten computers worden gebruikt om verschillende belastingen van stroom te voorzien. De manier om de bedrijfsmodus van de unit te regelen, is afhankelijk van het type.

Hoe de voeding aan te zetten?
Hoe de voeding aan te zetten?

instructies:

Stap 1

Controleer voordat u met de werkzaamheden begint of de belasting die u wilt leveren geschikt is voor een van de volgende spanningen: 3,3 V, 5 V of 12 V. AT-units hebben niet de eerste van deze spanningen. Ook mag de belasting niet gevoelig zijn voor interferentie die voortkomt uit de werking van pulsomvormers en mag niet meer stroom verbruiken dan waarvoor de bron is ontworpen.

Stap 2

Belast het 5-volt circuit in ieder geval een beetje, anders kunnen alle andere uitgangsspanningen worden overschat. Een 12 volt gloeilamp met een vermogen van ongeveer 3 watt is hiervoor zeer geschikt - bij een spanning van 5 V werkt hij op een verminderd vermogen. Sluit deze aan tussen de rode en zwarte draden. Zeer oude eenheden vereisen een veel constantere belasting - zonder dat falen ze.

Stap 3

De AT-unit vereist directe omschakeling van de netspanning met een meegeleverde tweepolige schakelaar. Meestal is het al aangesloten - controleer de juistheid van de verbinding volgens het diagram dat op de bron wordt aangegeven. Als de schakelaar niet is aangesloten, sluit u deze op dezelfde manier aan. Houd er rekening mee dat een verkeerde aansluiting het voedingsnetwerk dreigt te sluiten. Ondanks de aanwezigheid van isolerende buizen, wikkel de schakelaar bovendien met isolatietape.

Stap 4

De ATX voeding is voorzien van een speciale low power standby power converter. Het genereert slechts één spanning gelijk aan 5 V, met een belastingsstroom tot 0,5 A. Deze spanning is aanwezig op de lila draad, zelfs als het apparaat in de stand-bymodus staat. Gebruik de andere draad - groen om de voeding in te schakelen. Sluit het naar zwart en het apparaat begint de rest van de spanningen te genereren. Als er zelfs geen stand-by-voedingsspanning is, zet u het apparaat aan met een algemene schakelaar die zich direct op de behuizing bevindt.

Stap 5

Verwijder de spanningen voor het voeden van de belastingen van de draden van de volgende kleuren: 3,3 V - oranje, 5 V - rood, 12 V - geel. De gemeenschappelijke draad is zwart. Laat niet meer dan 10 A stroom door dezelfde geleider lopen. Houd er rekening mee dat de uitgang van 3,3 V niet beveiligd is tegen kortsluiting.

Stap 6

Als de stand-by-stroomspanning zelfs maar iets is gestegen ten opzichte van de nominale waarde, moet u het apparaat opsturen voor reparatie. Repareer het niet zelf als u geen ervaring heeft met hoogspanningsapparatuur.

Aanbevolen: