Een Externe Schijf Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Een Externe Schijf Formatteren Format
Een Externe Schijf Formatteren Format

Video: Een Externe Schijf Formatteren Format

Video: Een Externe Schijf Formatteren Format
Video: 5 minuten: Formatteren externe harde schijf op MAC | May2Learn 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig kunnen externe harde schijven worden geprogrammeerd met verschillende bestandssysteemopties. Om het apparaat op uw pc te laten werken, moet u het correct formatteren.

Een externe schijf formatteren format
Een externe schijf formatteren format

Noodzakelijk

Computer, externe harde schijf

instructies:

Stap 1

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten externe harde schijven. Sommige zijn geïmplementeerd met vooraf geïnstalleerde opmaak voor een specifiek bestandssysteem, terwijl sommige apparaten universeel zijn, worden ze geformatteerd voor het gewenste bestandssysteem wanneer de schijf op de computer is aangesloten. Laten we eens kijken naar twee opties voor het formatteren van een externe harde schijf.

Stap 2

Een schijf formatteren met een vooraf geïnstalleerd bestandssysteem. Nadat u het apparaat op uw computer hebt aangesloten, wordt het weergegeven in het gedeelte "Deze computer", maar het is mogelijk dat er geen bestanden naar kunnen worden geschreven, omdat het bestandssysteem van uw computer en het systeem van de harde schijf mogelijk niet overeenkomst. Om het apparaat beschikbaar te maken voor opname, moet het worden geformatteerd volgens de parameters die u nodig hebt. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van het apparaat en selecteer "Formatteren". Stel in het geopende venster de parameter "Formatteren" in en klik op de knop "Start". Na voltooiing van de bewerking komt het apparaat beschikbaar voor het schrijven en lezen van bestanden.

Stap 3

Een universele schijf formatteren. In dit geval moet u, terwijl u het apparaat op de computer aansluit, de stuurprogramma's op de pc installeren, die u in het pakket met de harde schijf vindt. De installatiewizard detecteert automatisch het bestandssysteem van uw computer en formatteert het apparaat met de juiste parameters.

Aanbevolen: