Een Asus-schijf Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Een Asus-schijf Formatteren Format
Een Asus-schijf Formatteren Format

Video: Een Asus-schijf Formatteren Format

Video: Een Asus-schijf Formatteren Format
Video: How to ║ Restore Reset a ASUS Transformer Book Flip to Factory Settings ║ Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het formatteren van harde schijven van verschillende modellen volgt hetzelfde scenario. De volgorde van acties hangt alleen af van het doel waarvoor deze procedure wordt uitgevoerd.

Een Asus-schijf formatteren format
Een Asus-schijf formatteren format

instructies:

Stap 1

Kopieer de bestanden die u in de toekomst nodig heeft, die zich op de schijf bevinden die u wilt formatteren, of zorg ervoor dat u ze absoluut niet nodig hebt, aangezien herstel na het formatteren onwaarschijnlijk is.

Stap 2

Als u een Asus-harde schijf die niet op uw computer is geïnstalleerd als systeemschijf wilt formatteren, start u het besturingssysteem. Nadat Windows is opgestart, gaat u naar het menu "Deze computer".

Stap 3

Selecteer de gewenste harde schijf uit de aangesloten apparaten. Klik er met de rechtermuisknop op, selecteer het menu-item "Formaat". Er verschijnt een klein programmavenster op uw scherm, waarin u de bedieningsparameters moet selecteren.

Stap 4

Selecteer het bestandssysteem van uw harde schijf. Als de parameters het toelaten, zet u NTFS, zo niet, dan FAT 32. Hier kunt u zich ook laten leiden door uw eigen voorkeuren. Kies een opmaakmethode, het is het beste om het volledig te doen zonder de inhoudsopgave op te schonen

Stap 5

Geef de naam van de harde schijf op in de regel "Volumelabel" Start de bewerking. Wacht tot het systeem alle noodzakelijke acties heeft uitgevoerd. Gedurende deze tijd zijn de toegang tot de schijf en de bewerkingen ermee niet beschikbaar.

Stap 6

Als u de Asus-systeemschijf wilt formatteren, slaat u alle belangrijke bestanden en mappen op een aparte harde schijf of verwisselbare media op. Start uw computer opnieuw op, druk op de Esc-toets wanneer u deze aanzet. Gebruik het menu dat verschijnt, configureer het opstarten vanaf de schijf en sla de wijzigingen op.

Stap 7

Plaats de schijf van het besturingssysteem in het station. Open het Windows-setupmenu. Kies een nieuwe installatie op een van de beschikbare schijven. U kunt ook installeren op de Asus-schijf die u wilt formatteren.

Stap 8

Volg de instructies van het installatiemenu en installeer het besturingssysteem op uw computer, nadat u eerder de formattering van de harde schijf hebt geselecteerd die u als systeemschijf hebt gekozen.

Stap 9

Als u niet hebt geïnstalleerd op de schijf die u wilt formatteren, gaat u naar "Deze computer" en herhaalt u de reeks stappen die aan het begin zijn beschreven.

Aanbevolen: