Hoe Een Externe Harde Schijf Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Externe Harde Schijf Te Formatteren
Hoe Een Externe Harde Schijf Te Formatteren

Video: Hoe Een Externe Harde Schijf Te Formatteren

Video: Hoe Een Externe Harde Schijf Te Formatteren
Video: How to Format an External Hard Drive on Windows and Mac 2024, Mei
Anonim

Een externe harde schijf is een apparaat voor het opslaan en overbrengen van grote hoeveelheden informatie van de ene computer naar de andere. Dergelijke schijven zijn redelijk betrouwbaar, maar soms, zoals elk hightech apparaat, kunnen ze defect raken. Als dit niets te maken heeft met verschillende mechanische schade, kan het apparaat weer tot "leven" worden gebracht.

Hoe een externe harde schijf te formatteren
Hoe een externe harde schijf te formatteren

Er zijn twee soorten schade aan externe harde schijven, dit zijn: schade veroorzaakt door mechanische impact op de externe harde schijf, waarbij sommige onderdelen van het apparaat defect raken. Het is natuurlijk bijna onmogelijk om zo'n storing met uw eigen handen op te lossen. Een ander type - storingen van dergelijke apparatuur, die meestal worden geassocieerd met stroomuitval. U kunt dit probleem zelf oplossen door middel van reguliere opmaak.

Standaard opmaakmethode

U kunt de standaardsoftware van het Windows-besturingssysteem gebruiken om de harde schijf te formatteren. Om dit te doen, moet u de externe schijf op uw computer aansluiten en deze vervolgens openen. Verder moet u in een lege ruimte met de rechtermuisknop klikken en "Formatteren" selecteren. Hier heeft de gebruiker toegang tot twee systemen, dit zijn: FAT 32 en NTFS. De eerste is wenselijk om te gebruiken als de harde schijf bestanden zal opslaan die niet groter zijn dan 3,5 GB. In alle andere gevallen wordt het tweede systeem gebruikt. Nadat u het systeem hebt geselecteerd, moet u op de knop "Volledig formaat" klikken en de procedure starten. Na voltooiing is het mogelijk om de harde schijf opnieuw te controleren op bruikbaarheid en als deze nog steeds niet goed werkt, moet u andere software gebruiken.

De harde schijf formatteren met speciale software

Een van de beste hulpprogramma's die zich in de loop der jaren heeft bewezen, is bijvoorbeeld Acronis Disk Director. Het wordt geheel gratis verspreid, wat betekent dat het gemakkelijk op internet te vinden is. Na installatie en lancering moet u de handmatige modus selecteren om met het programma te werken. Er wordt een speciaal venster geopend waarin absoluut alle op de computer geïnstalleerde schijven worden weergegeven. De gebruiker moet een externe harde schijf selecteren en op de knop "Formatteren" klikken. Hier moet u ook een bestandssysteem selecteren uit NTFS of FAT32 volgens de hierboven beschreven criteria.

U kunt ook HDD Low Level Format gebruiken om de externe harde schijf te formatteren. Het is vermeldenswaard dat deze software het meest geschikt is voor "geavanceerde" pc-gebruikers, omdat de interface niet zo gemakkelijk te begrijpen is. Met dit hulpprogramma kunt u verschillende apparaten op laag niveau formatteren, zelfs apparaten die zijn aangesloten via een USB-kabel. Het werkt met SATA, IDE en SCSI HDD's. Na het starten van deze software hoeft de gebruiker alleen maar op de knop LowLevel helemaal bovenaan te klikken, het opmaakgedeelte te selecteren en vervolgens op de knop Dit apparaat formatteren te klikken.

Aanbevolen: