Een Externe Harde Schijf Opnieuw Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Externe Harde Schijf Opnieuw Formatteren
Een Externe Harde Schijf Opnieuw Formatteren

Video: Een Externe Harde Schijf Opnieuw Formatteren

Video: Een Externe Harde Schijf Opnieuw Formatteren
Video: 5 minuten: Formatteren externe harde schijf op MAC | May2Learn 2024, April
Anonim

Veel gebruikers hebben externe harde schijven die worden gebruikt om een back-up van gegevens te maken en informatie op te slaan. Soms is het nodig om een externe harde schijf te formatteren door het bestandssysteem (naamgeving en gegevensopslagvolgorde) te wijzigen. Harde schijven zijn meestal FAT32 (de meest voorkomende) of NTFS. Elk van hen heeft zijn eigen voor- en nadelen, die u van tevoren moet bestuderen. Formatteren kan ook om een andere reden nodig zijn.

Een externe harde schijf opnieuw formatteren
Een externe harde schijf opnieuw formatteren

Noodzakelijk

  • - standaard besturingssysteemtools
  • - programma voor het formatteren van schijven

instructies:

Stap 1

Om een externe harde schijf te formatteren vanuit het besturingssysteem, gaat u naar "Deze computer", selecteert u het pictogram van de externe schijf en klikt u met de rechtermuisknop. Selecteer de opmaak en het gewenste bestandssysteem.

Stap 2

Een andere manier om te formatteren met standaard Windows-tools: klik op "Start" - "Configuratiescherm" - "Administratieve hulpprogramma's" - "Computerbeheer" - "Schijfbeheer". Selecteer de gewenste schijf uit de lijst, klik er met de rechtermuisknop op, selecteer het bestandssysteemtype en begin met formatteren. Vanuit het geladen besturingssysteem kunt u alleen de systeemschijf niet formatteren.

Stap 3

Om de schijf vanaf de opdrachtregel te formatteren, klikt u op Start - Uitvoeren - typ cmd - Enter. Typ Format X: en druk op Enter (X is de stationsletter).

Stap 4

Om het bestandssysteemtype vanaf de opdrachtregel te converteren, klikt u op Start - Uitvoeren. Voer bij de opdrachtprompt "convert" in gevolgd door een stationsletter en actie, zoals convert F: / fs: ntfs (of convert F: / fs: fat32). De fs staat voor het bestandssysteem.

Stap 5

Stel dat uw schijf is geformatteerd in Mac OS en u deze nu op een computer onder Windows hebt aangesloten en niet door het systeem wordt gedetecteerd. Formatteer deze schijf opnieuw met een programma zoals Acronis Disc Director. Als het programma de schijf ook niet ziet, maak er dan een opstartbare cd mee, start op vanaf deze schijf en formatteer.

Stap 6

U kunt de schijf formatteren door het besturingssysteem opnieuw te installeren. Om dit te doen, selecteert u in het vereiste stadium de formattering van een specifieke partitie (bijvoorbeeld schijf D, F, enz.) en het gewenste type bestandssysteem.

Aanbevolen: