Een Lokale Schijf Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Een Lokale Schijf Formatteren Format
Een Lokale Schijf Formatteren Format

Video: Een Lokale Schijf Formatteren Format

Video: Een Lokale Schijf Formatteren Format
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Computers zijn tegenwoordig zo wijdverbreid dat bijna iedereen ermee werkt. Maar in de meeste gevallen hebben gebruikers heel weinig idee van hoe hun computer werkt en wat ze moeten doen in noodsituaties. Ondertussen is het vrij vaak nodig om enkele acties uit te voeren die verder gaan dan het dagelijkse werk. Formatteer bijvoorbeeld lokale schijven opnieuw om schijfruimte op te ruimen of fouten en virussen op te lossen.

Een lokale schijf formatteren format
Een lokale schijf formatteren format

instructies:

Stap 1

Lokale of logische stations worden partities op een harde schijf (fysieke harde schijf) genoemd. Altijd op elke computer is één logische schijf de systeemschijf (bevat het besturingssysteem), en de andere zijn gebruikersschijven, bedoeld voor het opslaan van gegevens en programma's. Lokaal kan ook een externe harde schijf worden genoemd, die zich fysiek buiten de computer bevindt en er met een kabel op is aangesloten. De externe schijf wordt door de computer op dezelfde manier waargenomen als alle andere logische partities.

Stap 2

U kunt de lokale schijf op verschillende manieren formatteren: via de opdrachtregel, speciale hulpprogramma's, via de softwaremogelijkheden van Windows. Voor een onervaren gebruiker is de eenvoudigste en meest toegankelijke manier om de opmaaktools van het Windows-besturingssysteem zelf te gebruiken.

Stap 3

Voordat u doorgaat met formatteren, moet u ervoor zorgen dat het geselecteerde lokale station niet het systeemstation is. Anders kunt u na afloop van de procedure helemaal niet meer met de computer werken totdat u het besturingssysteem opnieuw installeert. Doorloop vervolgens de lijst met mappen en bestanden op de schijf en kopieer de benodigde informatie naar een ander medium.

Stap 4

Ga dan onder beheerdersrechten naar het beheergedeelte van het besturingssysteem: menu Start - Configuratiescherm - Prestaties en onderhoud - Systeembeheer. Selecteer in deze sectie "Computerbeheer". U ziet een venster met de verschillende bedieningsfuncties.

Een lokale schijf formatteren format
Een lokale schijf formatteren format

Stap 5

Selecteer in dit venster "Schijfbeheer". Bekijk op het tabblad dat wordt geopend de lijst met alle lokale schijven op de computer en selecteer de gewenste. Beweeg eroverheen en klik met de rechtermuisknop. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de regel "Formaat". Bevestig de opdracht door op de knop "Oké" te klikken en wacht tot de bewerking is voltooid. De lokale schijf die u hebt geselecteerd, is geformatteerd.

Aanbevolen: