Hoe Ruis In Audition Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Ruis In Audition Te Verwijderen
Hoe Ruis In Audition Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis In Audition Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis In Audition Te Verwijderen
Video: Ruis weghalen uit audio in Adobe Audition u0026 Adobe Premiere 2024, April
Anonim

Een opname gemaakt in omstandigheden met onvoldoende geluidsisolatie kan een aantal vreemde geluiden bevatten, zoals het geluid van passerende voertuigen of geritsel veroorzaakt door het aanraken van de behuizing van een apparaat met een ingebouwde microfoon. Door het Adobe Audition Noise Reduction-filter toe te passen, kunt u deze ongewenste add-ons uit uw bestand verwijderen.

Hoe ruis in Audition te verwijderen
Hoe ruis in Audition te verwijderen

Noodzakelijk

  • - Adobe Audition-programma;
  • - geluidsbestand.

instructies:

Stap 1

Laad het geluid in Adobe Audition met behulp van de optie Openen in het menu Bestand. Als u onlangs met dit bestand hebt gewerkt, selecteert u het in de lijst onder aan het menu Bestand.

Stap 2

Om ruis correct uit een opname te verwijderen, moet u het programma zijn voorbeeld vertellen. Zoek hiervoor een fragment van het geladen bestand dat alleen ruis bevat en selecteer het. Gebruik de sneltoets Alt + N om het profiel vast te leggen.

Stap 3

Als u met een lang bestand werkt, gebruikt u de hulpmiddelen van het Zoompalet om in te zoomen op de grafische weergave van het geluid. Om de afbeelding horizontaal te vergroten, klikt u op de tool Horizontaal inzoomen. Als u de geluidsgolf verticaal moet uitrekken, past u Verticaal inzoomen toe. Gebruik de tool Uitzoomen met beide assen om het geluid in zijn oorspronkelijke vorm terug te brengen.

Stap 4

De opname kan meer dan één ruis bevatten, en een profiel dat van één stuk geluid is vastgelegd, helpt niet bij het opschonen van een ander gedeelte van het bestand. Om zo'n opname te verwerken, legt u verschillende geluidssamples van verschillende locaties vast en slaat u deze op als afzonderlijke bestanden. Selecteer een van de luidruchtige fragmenten met de muis en open het filtervenster met de optie Ruisonderdrukking van de groep Restauratie van het menu Effecten.

Stap 5

Gebruik de Capture Profile-knop om een geluidsprofiel vast te leggen. Na het einde van dit proces verschijnt de knop Opslaan in het filtervenster. Met zijn hulp kunt u het voorbeeld opslaan in een apart bestand. Om het opgeslagen profiel in het filter te laden, klikt u op de knop Laden.

Stap 6

Het kan zijn dat de grootte van het opnamefragment dat u hebt opgegeven als bron voor het vastleggen van het profiel, te klein is. In dit geval zal het programma, in plaats van het monster te analyseren, een bericht weergeven over dit ongelukkige feit. Om een ruisprofiel te krijgen op basis van een klein fragment, verlaagt u de waarde in het veld FFT-grootte van de filterinstellingen.

Stap 7

Om ruis te verwijderen, selecteert u het gebied van de opname waarmee u gaat werken, of klikt u op de knop Volledig bestand selecteren in het filtervenster om het volledige geluid te selecteren. Standaard werkt het filter met het laatst vastgelegde ruisprofiel. Zet de schuifregelaar in het veld Ruisonderdrukkingsniveau op de gewenste waarde en luister naar het resultaat door op de knop Voorbeeld te klikken. Als de ruis niet volledig is verwijderd, verhoogt u het ruisonderdrukkingsniveau.

Stap 8

U kunt controleren of het geluid dat u wilde wissen niet samen met de ruis uit de opname is verwijderd door de optie Alleen ruis behouden in het filtervenster te selecteren. Als u bij deze instellingen meer hoort dan alleen de te verwijderen ruis, verlaag dan het ruisonderdrukkingsniveau.

Stap 9

Sla het ruisvrije bestand op met de optie Opslaan als van het menu Bestand onder een andere naam dan de naam van de bron.

Aanbevolen: