Hoe Ruis Uit Een Nummer Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Ruis Uit Een Nummer Te Verwijderen
Hoe Ruis Uit Een Nummer Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis Uit Een Nummer Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis Uit Een Nummer Te Verwijderen
Video: How to REMOVE Background NOISE from AUDIO in DaVinci Resolve 16 2024, April
Anonim

Bij het digitaliseren van oude audio-opnames ontstaat vaak het probleem van achtergrondgeluid. Natuurlijk kun je met ruis gevulde pauzes weglaten en vervangen door stilte, maar dat lost het algehele geluidsprobleem niet op. Speciale filters van de audio-editor kunnen hierbij helpen.

Hoe ruis uit een nummer te verwijderen
Hoe ruis uit een nummer te verwijderen

Het is nodig

  • Adobe Audition-programma
  • Bestand om ruis uit te verwijderen

instructies:

Stap 1

Open het songbestand in Adobe Audition met de sneltoets Ctrl + O. U kunt hetzelfde doen met de opdracht Openen in het menu Bestand. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Werkruimte aan de rechterkant van het programmavenster onder het hoofdmenu de optie Standaardweergave bewerken.

Stap 2

Neem een ruisonderdrukkingsprofiel. Selecteer hiervoor met de muis een segment van de geluidsgolf tussen het begin van het bestand en het begin van het nummer. Meestal is het dit deel van het bestand dat de pure ruis bevat die u gaat verwijderen. U kunt de afbeelding voor het gemak vergroten met de knoppen in het Zoom-palet. Het palet bevindt zich in het midden van het onderste deel van het programmavenster. Druk op de sneltoets Alt + N. Natuurlijk kunt u de opdracht Capture Noise Reduction Profile gebruiken in het item Restauratie in het menu Filters, maar de sneltoetsen maken het werk veel sneller.

Stap 3

Selecteer het hele bestand met de sneltoets Ctrl + A.

Stap 4

Open het daadwerkelijke filtervenster voor ruisonderdrukking met behulp van de procesopdracht Ruisonderdrukking in het item Restauratie van hetzelfde menu Filters. Klik in de instellingen voor Ruisonderdrukking met de linkermuisknop op de cirkel links van Alleen ruis behouden. Klik op de Preview-knop om naar de ruis te luisteren die u uit het nummer wilt verwijderen. Als u hoort dat het nummer wordt verwerkt samen met ruis, verlaag dan het ruisonderdrukkingsniveau door de regelaar voor ruisonderdrukkingsniveau naar links te verplaatsen. Luister naar het resultaat door op de knop "Voorbeeld" te klikken Klik op de cirkel links van het onderschrift Ruis verwijderen. Door het afspelen aan te zetten met de "Preview"-knop, hoor je het resultaat van het toepassen van het filter, dat wil zeggen, idealiter een nummer zonder ruis.

Stap 5

Verwijder ruis uit het nummer door op de OK-knop in het filtervenster te klikken.

Stap 6

Sla het bestand op onder een andere naam met behulp van de sneltoets Ctrl + Shift + S. U kunt voor dit goede doel de opdracht Opslaan als uit het menu Bestand gebruiken.

Aanbevolen: