Ruis Verwijderen In Adobe Audition

Inhoudsopgave:

Ruis Verwijderen In Adobe Audition
Ruis Verwijderen In Adobe Audition

Video: Ruis Verwijderen In Adobe Audition

Video: Ruis Verwijderen In Adobe Audition
Video: Ruis verwijderen in audition 2023, Maart
Anonim

Adobe Audition is een veelgebruikte en handige audio-editor waarmee u verschillende kenmerken van geluid in digitale opnamen kunt wijzigen. Een van de goed geïmplementeerde functies in Audition is ruisonderdrukking.

Ruis verwijderen in Adobe Audition
Ruis verwijderen in Adobe Audition

Noodzakelijk

Computer waarop Adobe Audition is geïnstalleerd, audiobestand

instructies:

Stap 1

Het programma heeft een hele groep tools voor het herstellen van fonogrammen en het verwijderen van onnodige ruis. Ze bevinden zich op het tabblad Restauratie. Er is bijna een complete set voor de restauratie van de opname. De handigste functie voor het verwijderen van achtergrondgeluid is Ruisonderdrukking (proces). Om met Ruisonderdrukking aan de slag te gaan, moet je eerst een geluidsprofiel maken. Indien mogelijk moet je een stuk audiobestand selecteren dat alleen ruis bevat zonder een nuttig signaal. Nadat u het met de muis hebt geselecteerd, moet u naar het tabblad Restauratie gaan en het item Capture Noise Reduction Profile selecteren. Het geselecteerde fragment wordt door het systeem geaccepteerd als de referentieruis voor het bestand.

Stap 2

Daarna kunt u direct naar het effect Ruisonderdrukking gaan. Om dit te doen, selecteert u het hele gebied van het bestand waar u ruis wilt elimineren en selecteert u Ruisonderdrukking (proces) op het tabblad Restauratie. Er wordt een venster geopend waarin u het squelch-profiel kunt configureren. Hiervoor beschikt het instrument over een Laag/Hoog schuifregelaar en een scherm met een equalizer, waarmee je het ruisprofiel kunt aanpassen zodat het bruikbare signaal niet wordt beïnvloed door ruisonderdrukking. U kunt controleren of het opschonen van ruis het bruikbare signaal beïnvloedt door het selectievakje van de regel Ruis verwijderen te verplaatsen naar Alleen ruis behouden. Als bij deze positie van de vlag niet alleen ruis hoorbaar is, maar ook een deel van het bruikbare signaal, moeten de parameters worden aangepast. U kunt het resultaat beluisteren via de Preview-knop onderaan het venster.

Stap 3

Een andere handige functie in Adobe Audition is Adaptive Noise Reduction. Het is van toepassing op dergelijke bestanden die geen schoon ruisprofiel hebben, dat wil zeggen gebieden zonder een nuttig signaal, die alleen achtergrondruis bevatten. Ruisonderdrukking in Adaptieve ruisonderdrukking wordt geregeld door verschillende schuifregelaars waarmee u verschillende parameters kunt aanpassen. De tool is niet zo handig en eenvoudig als de vorige; er zijn bepaalde professionele vaardigheden vereist om ermee te werken. Met zijn hulp is het echter mogelijk om sommige geluiden te onderdrukken die de ruisprofielcorrectie niet aankan.

Stap 4

Een ander hulpmiddel - Click / Pop Eliminator - is handig bij het digitaliseren van grammofoonplaten. Het kan worden gebruikt om klikken en ploffen van de soundtrack te verwijderen. Om dit te doen, selecteert u een gedeelte van de geluidsgolf met artefacten in de vorm van scherpe korte pieken en selecteert u Click / Pop Eliminator op het tabblad Restauratie. Nadat u het toolvenster hebt geopend, is de eenvoudigste manier om van klikken af te komen, door achtereenvolgens op de knoppen Auto Find All Levels en Find Single Click Now te drukken. Houd er rekening mee dat elke klik bij het werken met het instrument het beste afzonderlijk kan worden geselecteerd om het verlies van het nuttige signaal te verminderen.

Populair per onderwerp