Hoe Ruis Uit Een Foto Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Ruis Uit Een Foto Te Verwijderen
Hoe Ruis Uit Een Foto Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis Uit Een Foto Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis Uit Een Foto Te Verwijderen
Video: Hoe het beste ruis verwijderen in je foto (Lightroom Classic) 2024, April
Anonim

Vaak zijn foto's bij het maken van foto's overbelicht, onderbelicht, vervaagd of ruis. Ruis is een gevolg van onvoldoende gevoeligheid van de camerasensor. Ze zijn vooral merkbaar in donkere delen van het beeld. De mate van ruis is direct afhankelijk van het model en de klasse van de camera en de belichtingsmodus van de matrix (ISO). Hoe lager de resolutie van de matrix en hoe goedkoper deze is, hoe meer ruis erop zal worden uitgedrukt, zelfs bij de laagste ISO. Hier zijn enkele manieren om ermee om te gaan.

Hoe ruis uit een foto te verwijderen
Hoe ruis uit een foto te verwijderen

Het is nodig

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Filter "Stof & Krassen" (vuil en krassen) verwijdert een klein deel van de ruis uit de foto.

Om het filter toe te passen, open je de foto in Photoshop, ga je naar het menu Filter - Ruis (ruis) - Stof & Krassen.

Probeer verschillende instellingen. Verhoog de radiusparameter.

Hoe groter de straal, hoe zachter het beeld wordt. Het is belangrijk om een compromis te vinden: verwijder ruis zoveel mogelijk, maar maak de foto niet wazig.

Stap 2

Om het filter "Ruis verminderen" toe te passen, open je de foto in Photoshop, ga je naar Filter> Ruis> Ruis verminderen. Draai de instellingen weer, versleep de schuifregelaars, bekijk het resultaat, zodra je het leuk vindt, klik je op OK.

Net als bij het filter "Dust & Scratches" verzacht ook dit filter het beeld, maar doet het net even anders. Het is mogelijk om beide filters tegelijk te gebruiken.

Stap 3

Ruis uit een foto verwijderen kan met artistieke vervaging. Ga naar het menu Filter - Blur - Smart Blur. Dit vermindert ruis in uniforme delen van de foto waar deze opvalt en behoudt details waar ruis minder zichtbaar is. Deze methode is van toepassing op portretten.

Stap 4

Ruis kan handmatig worden verwijderd door details te herstellen met een geschikte borstel. Deze methode is toepasbaar als je precies weet wat je doet, je een tablet hebt (om de kracht van het indrukken van de borstel te volgen, zonder welke het heel moeilijk zal zijn om te werken), en je het je kunt veroorloven om veel tijd en energie te besteden op de foto.

Aanbevolen: