Hoe Ruis Te Verwijderen Wanneer Uw Computer Actief Is

Inhoudsopgave:

Hoe Ruis Te Verwijderen Wanneer Uw Computer Actief Is
Hoe Ruis Te Verwijderen Wanneer Uw Computer Actief Is

Video: Hoe Ruis Te Verwijderen Wanneer Uw Computer Actief Is

Video: Hoe Ruis Te Verwijderen Wanneer Uw Computer Actief Is
Video: How To Remove Noise From Your Background in Windows 10 2024, Maart
Anonim

Meestal werken computers en laptops bijna geruisloos. Maar soms wordt het geluid tijdens het gebruik erg merkbaar en vervelend. Dit geeft aan dat de computer mogelijk een probleem heeft of in een abnormale modus werkt. Hoe kunt u het geluidsniveau van uw computer verminderen? Om dit probleem te begrijpen, is het noodzakelijk om erachter te komen waar het geluid precies vandaan komt.

kak ubrat 'shum komp'jutera
kak ubrat 'shum komp'jutera

Alleen bewegende delen kunnen geluid veroorzaken. Het kan een actief koelsysteem zijn met ventilatoren, een harde schijf - een harde schijf. Het werkt meestal erg stil, maar als het geluid je irriteert, dan kun je het veranderen naar solid-state SSD-schijven. Dit zal de snelheid van het subdisksysteem aanzienlijk verhogen.

Als alles in orde is met je harde schijf, betekent dit dat de koelventilatoren de bron van het geluid zijn.

Manieren om het geluid van pc-koelers te verminderen

Het geluid van een computerventilator kan op een aantal manieren worden geëlimineerd:

- verminder de belasting van de processor;

- vervang het koelsysteem;

- de snelheid met geweld verminderen;

- vervang kleine koelers door grote;

- smeer de ventilatoren;

- controleer de instelling van de ventilatoren;

- reinig de radiator van stof en vuil.

Hoe ruis te verwijderen?

Hoe meer de CPU wordt belast, hoe meer warmte deze genereert en hoe harder de ventilatoren werken. En als het programma ook op de computer blijft hangen, zal de belasting extra toenemen. Om het probleem op te lossen, volstaat het om het bevroren programma te sluiten.

Als u het koelsysteem vervangt door een vloeibaar exemplaar, kunt u de warmteafvoer verbeteren. Tegelijkertijd hoort u tijdens hun werking alleen het geluid van een draaiende pomp en stromend water.

Er zijn speciale programma's om het toerental van koelers te verlagen. Een van de meest populaire is SpeedFan. Het is goed omdat het de snelheid van de ventilatoren in de automatische modus kan regelen.

Hoe groter de waaier van de ventilator, hoe beter het koeleffect. Tegelijkertijd is het aantal omwentelingen kleiner en dienovereenkomstig wordt het computergeluid verminderd. Ventilatorlagers zijn ook anders. Van de twee typen - rollen en glijden, is het beter om de eerste optie te kiezen, omdat deze stabieler is in het uitzenden van geluidseffecten.

Soms is het voldoende om de ventilator gewoon te smeren om hem stiller te maken. Voor deze doeleinden is naaimachineolie geschikt. Als je de CPU-koeler wilt smeren, wrik je de sticker los die op het lager is geplakt. Doe er wat olie in en plak het op zijn plaats.

De ventilatorinstelling is zeer eenvoudig te controleren. U moet het BIOS van uw computer invoeren en controleren of de Smart Fun Control-opties zijn ingeschakeld in het gedeelte PC Health Status. Afhankelijk van het type moederbord kan de naam van de functie verschillen. Het moet ingeschakeld zijn, dat wil zeggen de status Inschakelen hebben.

Als zich veel stof op de radiator heeft opgehoopt, verstoort dit de werking van het systeem, de ventilatoren moeten wraak nemen. Om ze schoon te maken, zijn er speciale blikken perslucht, die u in een gespecialiseerde winkel kunt kopen.

Als u manieren kent om het geluid van uw computer te verminderen, kunt u dit probleem gemakkelijk aan. Maar als uw apparaat een geluid maakt dat lijkt op een piep of fluitje, dan heeft uw pc een vervangend onderdeel nodig. Houd de gezondheid van uw computer of laptop in de gaten en los problemen op tijd op.

Aanbevolen: