Hoe Ruis In Skype Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Ruis In Skype Te Verwijderen
Hoe Ruis In Skype Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis In Skype Te Verwijderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: YouTube TIP! - "Ruis verwijderen" 2023, Februari
Anonim

Tegenwoordig heeft bijna elke internetgebruiker, als hij Skype niet eens gebruikte, er in ieder geval van gehoord. Met Skype kunt u pc-naar-pc-gesprekken voeren en vanaf uw pc thuis bellen naar mobiele en vaste lijnen. Er zijn echter momenten waarop de geluidskwaliteit bij het praten met de gesprekspartner aanzienlijk lijdt. We zullen proberen de redenen voor de verslechtering van het geluid te begrijpen en hun mogelijke manieren om deze te elimineren.

Skype-logo
Skype-logo

Het is nodig

  • - de mogelijkheid om met uw geluidsmanager te werken.
  • - de vaardigheid om een ​​geluidsopnameprogramma te gebruiken in Windows of een ander besturingssysteem.
  • - de mogelijkheid om de geluidsinstellingen in Skype te controleren.
  • - de vaardigheid om geluidsinstellingen in de omgeving van uw besturingssysteem te controleren.

instructies:

Stap 1

Er kunnen dus verschillende redenen zijn voor het geluid op Skype. Het eerste dat u moet begrijpen, is dat het Skype-programma zelf geen ruis kan genereren tijdens de werking ervan. In 99% van de gevallen treedt verslechtering van de communicatie op als gevolg van de fout van gebruikers.

Stap 2

De eerste reden is een internetverbinding van slechte kwaliteit.

Hoewel Skype geen krachtig communicatiekanaal vereist, kan het toch voorkomen dat je te "zwak" internet hebt voor dit programma. Het enige dat hier geadviseerd kan worden is om van aanbieder te veranderen of over te stappen naar een ander tarief.

Stap 3

De tweede reden is defecte hardware (fysieke storing).

Controleer uw microfoon op fouten. Gebruik een willekeurig opnameprogramma en luister naar de uitvoer.

Stap 4

U kunt gebruik maken van de standaard tools van het systeem. In Windows XP ziet het pad naar het opnameprogramma er bijvoorbeeld als volgt uit: Start - Alle programma's - Accessoires - Entertainment - Geluidsrecorder.

Stap 5

In Windows 7 is het nog gemakkelijker om een ​​geluidsrecorder te vinden - open het "Start"-paneel en typ het woord "geluidsrecorder" in het zoekvak. Door te zoeken, zult u dit handige hulpprogramma snel vinden.

Stap 6

Als er ruis of kraken te horen is op de geluidsopname, dan moet je de microfoon zelf aanpakken. Als er op dit moment geen manier is om hem te vervangen door een werkende, probeer dan de microfoon te bedekken met schuimrubber of er een pelsbal op te plaatsen (zoals bij videoreporters).

Stap 7

Zorg er ook voor dat de microfoon zich bij het spreken niet verder van uw mond bevindt dan de gevoeligheidszone. Als de microfoon tijdens een gesprek te ver weg staat, kan er storing optreden. Soms sterk genoeg.

Stap 8

De derde reden is softwarestoringen.

Als de microfoon goed werkt en de geluidskwaliteit nog steeds niet optimaal is, probeer dan de stuurprogramma's voor de geluidskaart opnieuw te installeren die bij de stuurprogramma's voor het moederbord zijn geleverd. Je weet nooit wat.

Stap 9

Als je stuurprogramma's van Realtek hebt (dit bedrijf is in de meeste gevallen te vinden), selecteer dan in het geluidsconfiguratiescherm het tabblad "Microfoon", probeer "Ruisonderdrukking" en "Echo-onderdrukking" in te schakelen. U kunt uw gesprekspartner vragen hetzelfde te doen als u geluid van zijn kant hoort.

Stap 10

U kunt ook proberen de gevoeligheid van uw microfoon te verlagen. In skype kan dit als volgt. Ga naar het menu-item "Extra" - "Opties" - "Geluidsinstellingen". In het venster dat verschijnt, ziet u het item "Microfoon". Controleer of het volume op een redelijk niveau is ingesteld. U kunt ook het selectievakje 'Automatische microfooninstellingen toestaan' aanvinken. Probeer in de microfoon te spreken. Tegenover het veld "Volume" ziet u de resultaten van de microfoon.

Stap 11

Daarnaast kun je het opnamevolume controleren in de audio-instellingen van je videokaart. Ga in het geval van stuurprogramma's van Realtek naar het tabblad "Mixer" en controleer het audioniveau voor de schuifregelaar "Opnemen".

Populair per onderwerp