Hoe U Uw Laptopscherm Kunt Aanpassen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Laptopscherm Kunt Aanpassen
Hoe U Uw Laptopscherm Kunt Aanpassen

Video: Hoe U Uw Laptopscherm Kunt Aanpassen

Video: Hoe U Uw Laptopscherm Kunt Aanpassen
Video: Hoe de helderheid van het HP laptopscherm aanpassen 2024, Mei
Anonim

Je hebt nog niet zo lang geleden een laptop gekocht en alles lijkt goed te werken, maar je ogen beginnen ongemak te ervaren. Vervolgens probeert u de helderheid en frequentie van de monitor aan te passen, maar de laptop reageert op geen enkele manier op de bijbehorende functietoetsen en alleen de monitorresolutie en kleurenschema-opties zijn beschikbaar in de weergave-instellingen van het Configuratiescherm. Misschien is het probleem dat uw laptop standaard een standaard videoadapter heeft geïnstalleerd.

Hoe u uw laptopscherm kunt aanpassen
Hoe u uw laptopscherm kunt aanpassen

Noodzakelijk

  • - toegang tot internet;
  • - stuurprogramma voor video-adapter.

instructies:

Stap 1

Om te controleren of het native stuurprogramma voor de videoadapter op uw computer is geïnstalleerd, selecteert u Deze computer -> Eigenschappen -> Apparaatbeheer en vouwt u de lijst met beeldschermadapters uit. Als "Standaard PnP-videoadapter" in de lijst verschijnt, zijn de stuurprogramma's voor uw specifieke apparaat niet geïnstalleerd.

Stap 2

Om de benodigde software te installeren, klikt u met de rechtermuisknop op het standaardapparaat, selecteert u "Eigenschappen", in het geopende venster gaat u naar het tabblad "Driver" en klikt u op de knop "Update …". Let op: de computer moet verbonden zijn met internet. Selecteer in het geopende venster 'Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's'.

Stap 3

Nadat het systeem de vereiste software heeft gevonden en geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren. Na het installeren van de stuurprogramma's moet het apparaat in de manager op naam worden weergegeven, bijvoorbeeld Intel (R) HD Graphics. U hebt nu toegang tot alle configuratie-opties die beschikbaar zijn voor deze monitor.

Stap 4

Controleer of de functietoetsen voor helderheidsregeling werken. Gewoonlijk verhoogt F3 de helderheid en F2 verlaagt de helderheid. Dit kunnen ook andere functietoetsen zijn, aangegeven door de bijbehorende pictogrammen. Afhankelijk van de BIOS-instellingen moeten ze afzonderlijk of gelijktijdig met de fn-toets worden ingedrukt.

Stap 5

De helderheid van de laptopmonitor kan ook worden aangepast via het "Configuratiescherm". Ga hiervoor naar "Start" -> "Configuratiescherm" -> "Beeldscherm", selecteer "Helderheid aanpassen" in het menu aan de linkerkant en gebruik de schuifregelaar onderaan het venster om het gewenste helderheidsniveau in te stellen. Hier kunt u ook individuele parameters van de monitor instellen, afhankelijk van het energieplan, evenals uw eigen instellingen voor energiebesparing.

Stap 6

Bovendien kunt u uw monitor nu vanaf het bureaublad configureren. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer "Grafische specificaties …" (voor Intel (R) HD-adapter). Het Intel (R) Graphics and Media Control Panel wordt geopend, waar u een van de drie mogelijke instellingsmodi kunt selecteren: Basic, waar u de basisinstellingen kunt wijzigen, Advanced, waar alle mogelijke instellingen voor uw monitor worden weergegeven, of Setting modus ", bedoeld voor sequentiële configuratie van parameters. In elk van deze modi kunt u de belangrijkste kenmerken van de monitor kalibreren: resolutie, kleurdiepte, verversingssnelheid.

Aanbevolen: